Predator Helios 300 PH315-53 OpenCore'da yeniden başlatıyor

Limonoir

Decapat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
44
Yer
İstanbul
Sistemim: Acer Predator Helios 300 PH315-53 nh. Qavey. 003
  • i7 10750H
  • RTX 3080 Max Q
  • 32 GB DDR4 3200MHz (işlemciden dolayı 3000MHz olarak çalışıyor)
  • 2TB Samsung 970 EVO Plus ve 1TB Samsung M.2 NVMe SSD

Dortania'nın kılavuzuna bakarak kendi oluşturduğum Config dosyası ile boot etmeye çalışıyorum. DSDT ve ssdt dosyalarını kendi sistemime göre oluşturdum. Sistemi USB'den boot ediyorum ve ardından MacOS'e tıklıyorum. Yazılar gelip geçiyor sonra sistem kendini yeniden başlatıyor hata vermeden. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Google Drive'la Tanışın – Tüm dosyalarınız için tek bir yer, Google Drive'la Tanışın – Tüm dosyalarınız için tek bir yer
 
Son düzenleyen: Moderatör:

AcRe Und

Centipat
Moderatör
Katılım
28 Nisan 2021
Mesajlar
1.905
Makaleler
6
Çözümler
24
Yer
macOSBigSur.kext
Şu an EFI dosyasını kontrol ettim ve "Kexts" klasöründe olan ama config dosyasına tanıtılmamış bazı dosyalar var bunları bir sebepten dolayı mı eklemediniz ? Çünkü config dosyasına gerekli .kext dosyalarını tanıtmazsanız istediğiniz bazı özellikler olmayabilir veya direk sistemin açılmamasına bile sebep olabilir. Onun dışında OpenCore'un açılmamasını sağlayacak bir yanlış yapılmış ayar yok gibi. Bu arada sisteminiz de UEFI desteğinin açık olduğuna ve UEFI destekleniyor mu kontrol etmenizi öneririm çünkü UEFI desteği olmadan bazenleri OpenCore önyükleyicisi yüklenemiyor olabilir.
 
KS
KS
Limonoir

Limonoir

Decapat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
44
Yer
İstanbul
Şu an EFI dosyasını kontrol ettim ve "Kexts" klasöründe olan ama config dosyasına tanıtılmamış bazı dosyalar var bunları bir sebepten dolayı mı eklemediniz ? Çünkü config dosyasına gerekli .kext dosyalarını tanıtmazsanız istediğiniz bazı özellikler olmayabilir veya direk sistemin açılmamasına bile sebep olabilir. Onun dışında OpenCore'un açılmamasını sağlayacak bir yanlış yapılmış ayar yok gibi. Bu arada sisteminiz de UEFI desteğinin açık olduğuna ve UEFI destekleniyor mu kontrol etmenizi öneririm çünkü UEFI desteği olmadan bazenleri OpenCore önyükleyicisi yüklenemiyor olabilir.
@AcRe Und Bu sorunu DevirtualiseMmio=false yaparak çözdüm fakat şimdi de kurulum ekranında %70 tamamlanınca restart atıyor. Ayrıca hangi kextleri tanımlamamışım göremedim de
 

AcRe Und

Centipat
Moderatör
Katılım
28 Nisan 2021
Mesajlar
1.905
Makaleler
6
Çözümler
24
Yer
macOSBigSur.kext
@AcRe Und Bu sorunu "DevirtualiseMmio=false" ayarını yaparak çözdüm fakat şimdi de kurulum ekranında %70 tamamlanınca sistem yeniden başlıyor. Ayrıca hangi kextleri tanımlamamışım ?
Hocam hangi kextler tanıtılmamıştı şu an hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle OpenCore Configurator gibi programlarla hangi kextler tanıtılmamış kolayca görebilirsiniz. Bu arada eğer sistem 12 dakika gibi bir süre sonra kendini kapatıyorsa büyük ihtimalle gayet doğaldır. 2. aşamaya geçmek için aynı şekilde EFI dosyanızdan boot edip bu sefer HDD'den kuruluma devam etmeyi deneyin (tabi anladığım üzere hata bu ise).
 
KS
KS
Limonoir

Limonoir

Decapat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
44
Yer
İstanbul
Hocam hangi kextler tanıtılmamıştı şu an hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle OpenCore Configurator gibi programlarla hangi kextler tanıtılmamış kolayca görebilirsiniz. Bu arada eğer sistem 12 dakika gibi bir süre sonra kendini kapatıyorsa büyük ihtimalle gayet doğaldır. 2. aşamaya geçmek için aynı şekilde EFI dosyanızdan boot edip bu sefer HDD'den kuruluma devam etmeyi deneyin (tabi anladığım üzere hata bu ise).
@AcRe Und Bayağı uğraştım, kurmayı başardım fakat internetteki her config dosyasını denedim; her çözümü denedim fakat UHD 630'u tam olarak tanıtamadığım için macOS'i silmeye karar verdim.
 
Yukarı