Tecrübeme göre konuşuyorum; öncelikle çekirdek değeri ve frekans değeri yüksek bir işlemci alacaksınız, bu iş için R5 3600 yeterlidir. RAM miktarını en azından 16 GB yapın. SSD'yi 240-250 GB civarında seçmeye dikkat edin. En azından programları barındırabilsin. Ham verileri de kurgu esnasında SSD'de tutabilmeniz çok fark yaratır. Ekran kartını AMD seçebilirsiniz. CUDA isimlendirmesi var diye, Nvidia kartlar verimli çalışacak diye bir şey yok. Driver ve program desteği gerekiyor. Ham çekirdek gücüne bakarsak, AMD paralel grafik işlemcileri bol keseden verebiliyor genelde. GPU destekli bir işlem yaparsanız, AMD kart ile gayet güzel verim almanız mümkün. Seçiminiz AMD veya Nvidia olabilir, önceliğiniz diğer donanımlar olsun. Ben genel olarak GPU hızlandırma özelliğini kullanamadım. Çoğu zaman desteklenmedi.
Kısacası; İşlemci, RAM ve depolama ile işin büyük kısmı çözülecektir. O parçalara bütçeyi akıtabilirsiniz. Kalanı ile ekran kartına yatırım yapın. GPU hızlandırmadan çok da bir medet ummayın. Bazen mutluluktan uçurur, bazen hiçbir katkısı olmaz. Biraz daha garanti olsun derseniz, profesyonel kullanım amaçlı üretilen ekran kartlarına bakabilirsiniz. İki markanın da çözümleri var.