Premiere ve After Effects için 4500 TL sistem önerisi

Tecrübeme göre konuşuyorum; öncelikle çekirdek değeri ve frekans değeri yüksek bir işlemci alacaksınız, bu iş için R5 3600 yeterlidir. RAM miktarını en azından 16 GB yapın. SSD'yi 240-250 GB civarında seçmeye dikkat edin. En azından programları barındırabilsin. Ham verileri de kurgu esnasında SSD'de tutabilmeniz çok fark yaratır. Ekran kartını AMD seçebilirsiniz. CUDA isimlendirmesi var diye, Nvidia kartlar verimli çalışacak diye bir şey yok. Driver ve program desteği gerekiyor. Ham çekirdek gücüne bakarsak, AMD paralel grafik işlemcileri bol keseden verebiliyor genelde. GPU destekli bir işlem yaparsanız, AMD kart ile gayet güzel verim almanız mümkün. Seçiminiz AMD veya Nvidia olabilir, önceliğiniz diğer donanımlar olsun. Ben genel olarak GPU hızlandırma özelliğini kullanamadım. Çoğu zaman desteklenmedi.

Kısacası; İşlemci, RAM ve depolama ile işin büyük kısmı çözülecektir. O parçalara bütçeyi akıtabilirsiniz. Kalanı ile ekran kartına yatırım yapın. GPU hızlandırmadan çok da bir medet ummayın. Bazen mutluluktan uçurur, bazen hiçbir katkısı olmaz. Biraz daha garanti olsun derseniz, profesyonel kullanım amaçlı üretilen ekran kartlarına bakabilirsiniz. İki markanın da çözümleri var.

Selamlar, tecrübe her zaman sabittir saygı duyuyorum fakat VFX ve kurgu uzmanı (Premiere, After Effects, Blender, 3Dsmax vs. profesyonel anlamda kullanıyorum) olarak söylüyorum CUDA bir isimlendirme değil, CUDA kendi bünyesinde paralellik yarattığı için işlemcini rahatlatarak üzerinden yük alır ve özellikle RENDER alırken ciddi fark görürsün... After Effects programında ve 3Dsmax yazılımlarında 3 layer üst üste çalışırken (Saber, Fill layer vs.) farkı göreceksin... Eğer CUDA destekli ekran kartı kullanmazsan belli bir seviyenin üzerine çıkamayacaksın bundan şüphen olmasın çünkü sen oyun değil özellikle RENDER amaçlı alacaksın ve sakın SSD olmayan bir disk kullanma... Ekran kartında mutlaka CUDA destekli kullanmalısın ve eğer alırsan mutlaka CUDA driver indir yoksa çekirdeği harekete geçiremezsin... Saygılar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı