Prime H510M-A ile i5-11600KF uyumu

@Motionless IN White neden üzgün attınız? Sebebini öğrenebilir miyim?

Z490-A Pro'nun 1399 TL olmasına karşın, siz OC yapılamayan ve o parayı hak etmeyen B560 anakart öneriyorsunuz. İsterse en baba model olsun, yine de bir Z490 olamaz. Zira OC yapılamaması da çok büyük bir eksi, söz konusu 11600KF iken özellikle. 11400F veya altı bir işlemci olsa en ucuz H510'u alın derdim mesela.
 
@Motionless IN White OC yapmayacak bir kişi için fazlasıyla gereksiz bir seçim olur. İşlemciye OC yapmamak bir eksi değildir. i5 11600KF RTX 3070 ekran kartına kadar 1080p için yeterli bir işlemci ve B560 Bazooka anakart arkadaşın istediklerini fazlasıyla karşılayacak kapasitede bir anakart. Ve indirimlerde çok uygun fiyatlara bulunabiliyor. i5 11400F işlemci için H510 anakart önermenizden yeterli bilgiye sahip olmadığınızı anlayabiliyorum. Şayet H510 anakart ile i5 11400F işlemcinin güç limitlerini kaldıramaz bu nedenle daha düşük performans ile kullanmanız gerekir. VRM sıcaklık değerlerine girmek bile istemiyorum. Şimdi sonuç olarak işlemciye OC yapmayı düşünmeyen bir kişiye daha pahalı bir fiyata Z490 anakart mı önerilmeli? Yoksa daha uygun fiyata kaliteli denilecek seviyede B560 anakart mı önerilmeli? Sistemi almayı düşünen arkadaşımızın tek yaptığı hata OC yapmayacak olmasına rağmen k ibareli modeli seçmesi diyebiliriz. i5 11600 modeli ile daha uygun fiyata kullanmak varken, kf modelini tercih etmesi bir hata sayılır. Kısaca siz ne haksız ne de haklısınız. Biz gerekli öneriyi kullanıcının isteğine göre yapar, hatalı yerlerde tavsiyeler de bulunur ve doğru seçeneği seçmesini sağlarız. Son karar her zaman kullanacıya aittir.
 
@f0ze

Neyse kardeşim, sen ne demek istediğimi anlamadın. Uzatmayacağım.

Z serisi ile B serisini karşılaştırman aşırı ironik zaten, kaldı ki benim bilgimin yetersiz olduğunu demen de çok abez. Zira binlerce sistem dizmiş ve konfigürasyonlar hakkında yeterli düzeyde bilgisi olan biriyim. Benim orada 11400F altı için H510 dememin sebebi tamamen bütçe ile alakalı. Arkadaş Z490'ı daha ucuza anlık olarak alabiliyorken sırf model olarak iyi diye B560 alıp eziyet çekmesin diye dedim. Zira ben de 10600KF ile B460 kullanmak gibi bir hata yaptım, bütçem kısıtlı olduğu içindi ama keşke zorlasaydım dedim. Ardından da Z490'a geçtim ki birçok değişim oldu. Mesela RAM'lere deli gibi OC yaptım, üstüne işlemcimi 5.0GHz'e çıkardım. Birçok oyunda bu 2 değişim 20-30 FPS artışla geri döndü, anakart dolaylı yoldan performansı etkileyecek zira Z serisinde OC'nin dibine vururken B ve H serisinde anakart ve işlemcinin desteklediği kadar hıza çıkabileceksin. AMD bir işlemcisi olsa mesela git en ucuz B450 anakartı al derdim, lakin konu Intel işlemci olunca Z serisi almak her halükarda karlı çıkartıyor. Arkadaşın bütçesi de hazır tam yetiyorken kaçırmadan alması gerekiyor, karar tabii ki konu sahibinin. Açıkçası B560 alsa bile beni etkileyecek durum yok, hatasını anladıktan sonra iş işten geçiyor maalesef. Elden çıkarması da zor olacak hem de aldığı fiyatın çok çok altına satacak. Z serisi hem alırken hem de satarken en mantıklı seçenek olmuştur hep, ki 11600KF'ye OC yapmamak çok büyük bir kayıp olur. Elinde deli gibi OC yapacağın işlemci varken ve tam performansını alabilecekken neden stok halde kullanıp o performanstan kısasın? 10 FPS artış gözlemledim sırf anakart değişiminde.
 

Geri
Yukarı