Prizden internet kablosu çekilebilir mi?

Makaleler
3
Merhaba. Oturduğum ev 2 katlı modem üst katta ve ben de bu yüzden bilgisayarı üst katta kullanıyordum ama artık alt katta kullanmam gerekiyor. Router falan denedim ama ping aşırı fazla oluyor, ben de bu yüzden kablo çekmeye karar verdim ancak modemden çekemiyorum. Birkaç danışmaya göre elektrikçi çağırırsam prizden internet kablosu çekebilirmiş. Ancak bende sadece düz priz var. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu tam olarak anlayamadım ama bir şeyler yazayım.
Muhtemelen olur. Duvarların içinde kablo yolları var, elektrikçi doğru yolu bulup iptal edebilir ve yerine fiber veya CAT kablo çekebilir. Telefon kablosu çekip (VDSL vey ADSL için) ekstra modem bağlayamazsın, çalışmaz. En makulü CAT çekip iki modemi bağlamak.

Asıl eviniz son 2 sene içinde yapılmadıysa öyle ping olur ayrıca sağlam para tutar.

Arkadaşlar onu sormuyor duvardan car geçirmeti sormuyor elektrik hattı üzerinden internet taşımayı söylüyor.

Elektrik hattından internet olmaz. Duvarlarda önceden döşenmiş internet hattı var ise olur. Prizden dediği de muhtemelen odur. Ana kutudan vesaire hangi odaysa bağlayıp, o odaya internet verebilir veya birleştirebilir... gibi yorumladım.

Merhaba. Oturduğum ev 2 katlı modem üst katta ve ben de bu yüzden bilgisayarı üst katta kullanıyordum ama artık alt katta kullanmam gerekiyor. Router falan denedim ama ping aşırı fazla oluyor, ben de bu yüzden kablo çekmeye karar verdim ancak modemden çekemiyorum. Birkaç danışmaya göre elektrikçi çağırırsam prizden internet kablosu çekebilirmiş. Ancak bende sadece düz priz var. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?
eviniz kaç yıllık, telefon veya televizyon için priz var mı, evinizde bu tip sorulara göre buat üzerinden gidebilirsiniz yada kullanılmayan baca girişi varsa oradan da kablo çekebilirsiniz alt kata yada direkt kat arasını delip de çekilebilir bu varsayımların hepsi bir elektrikçi yada kendiniz tarafından yapılabilir şeyler ama delme işleri malzeme isteyeceği için elinizde var mı yok mu bilemem.

Ben tam anlayamadım açıkçası. Elektrik kablosu ile nasıl internet alacak ki?
Hocam elektrik kablosu değil. Elektrikçi çağırırsam prizin olduğu yerden İnternet kablosu çekebilirmiş. Bana da ilk başta mantıklı geldi çünkü modemi bağlamak için de duvarlardan kablolara bağlanıyoruz.

Elektrik hattından internet olmaz. Duvarlarda önceden döşenmiş internet hattı var ise olur. Prizden dediği de muhtemelen odur. Ana kutudan vesaire hangi odaysa bağlayıp, o odaya internet verebilir veya birleştirebilir... gibi yorumladım.
Hocam oturduğum katta normal internet kabloları var. Oradan çekebileceğimi bende biliyorum ancak düz prizden İnternet kablosunu çekebilir miyim onu soruyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı