Prizdeyken adaptörden cızırtı sesi geliyor

Ahsg

Decapat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
266
Uzatma kablosuna adaptör taktığımda çoğu zaman cızırtı sesi geliyor. Arada temassızlık da yapıyor. Bir bakıyorum bilgisayar kendi şarjından yemiş, sonra yerinden oynatıyorum adaptörü. Prizin delikleri geniş geliyor. Bunun bir standardı yok mu? Neden böyle? Sorunun kablodan mı kabloyu taktığım prizden mi kaynaklı olduğunu anlamak için farklı prizlere takarak test yaptım ancak hiç cızırtı olmadığından anlayamadım. Evdeki çoğu priz Ark yapıyor bazılarını sıkılaştırıp değiştirdiğimiz halde. Ayrıca topraklama yok ve 50 senelik bina. Bazı ampuller sönükken de ara ara kendini aydınlatacak kadar yanıp sönüyor. Bu Ark'lardan önce bilgisayara taktığım için adaptörün uçları da nasibini aldı.
Ne yapmalıyım? Sorun uzatma kablosundaysa nasıl bir kablo almalıyım? Akım korumalı kablo nedir, ne işe yarar? Topraklamalı kablo nereden anlaşılır? Evde topraklama yokken uzatma kablosunda olunca işe yarar mı? Bu cızırtının prize taktıklarıma bir zararı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptörün besleme kablosu da sıkıntılı olabilir. Topraklama kontrolü için prizi söküp bakın. Gövdeye sarı-yeşil kablo giriyorsa vardır. Topraklama olmaması olumsuz yönde etkiler.
 
Ara kabloyu da değiştirip deneyebilirsiniz. Cihazın giriş soketine de baktırabilirsiniz.
 
Tamamdır hocam. Farklı bir ara kabloyu da deneyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı