Problemdeki a - 3b farkı alınırken neden her iki taraf 3 ile çarpılıyor?

Anunswin

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
2.117
Çözümler
5
Arkadaşlar gerçekten anlamadım, hoca bunu da öğretmedi, nedenini de söylemiyor sadece her iki tarafı da 3 ile çarparsak diyor.

IMG_20211027_131350.jpg
 
Eşitliği bozmamak istiyorsan her iki tarafı da çarpman gerek zaten bunu neden anlatsın ki? a = 2b ise 3a = 6b gibi düşünebilirsin. Bu problemde de her iki tarafı da 3 ile çarparsan eline hem a, hem de 3b geçmiş oluyor. Sonrasında eşitliği dağıtmak sadece.
 
Her iki tarafı da 3'e çarpmak gayet yeterli bir bilgi. Hocam eğer doğru anladıysam görsel bir bilgi istiyorsunuz ancak bu çoğu yerde mümkün olmayacak, matematik bir tür enstrüman ve onu amacımıza uygun kullanmalıyız.
 
Kreşe gidiyorum.
Arkadaşlar gerçekten de matematikden vazgeçmek üzereyim ya. Kafam basmıyor sanırım. Ne yapacağım bilmiyorum.
 
Kolay seviye bir kaynaktan başlamayı deneyin. Aktif Matematik veya Antrenmanlarla Matematik alabilirsiniz. Çok kolay derseniz kolay seviye kaynak alırken bir üst seviye kaynak (kolay-orta, orta değil ortadan daha kolay) alın ve beraber ilerleyin.
 
Kolay seviye bir kaynaktan başlamayı deneyin. Aktif matematik veya antrenmanlarla matematik alabilirsiniz. Çok kolay derseniz kolay seviye kaynak alırken bir üst seviye kaynak (kolay-orta, orta değil ortadan daha kolay) alın ve beraber ilerleyin.

Zaten bu soru antrenmanlar ile matematikten bit alını 4 serisini de aldım.
Her iki tarafı da 3'e çarpmak gayet yeterli bir bilgi. Hocam eğer doğru anladıysam görsel bir bilgi istiyorsunuz ancak bu çoğu yerde mümkün olmayacak, matematik bir tür enstrüman ve onu amacımıza uygun kullanmalıyız.

Hocam bazı sorularda anlatmadığı yollardan ilerliyor bu da benim kafamı çok karıştırıyor. Anlatmıyor üstüne üstlük nedenini de çözerken söylemiyor.
Eşitliği bozmamak istiyorsan her iki tarafı da çarpman gerek zaten bunu neden anlatsın ki? A = 2B ise 3A = 6B gibi düşünebilirsin. Bu problemde de her iki tarafı da 3 ile çarparsan eline hem A, hem de 3B geçmiş oluyor. Sonrasında eşitliği dağıtmak sadece.

Hala anlamadım. Eşitliği bozmak ne ve neden ortada da ha önceden olmayan 3 birden ortaya çıkıyor.
 
Senin temel matematik eğitimine ihtiyacın var.

Onun için antrenmanlar ile matematik kitabını aldım. Çoğu soruyu yapıyorum ama bazen harfli sorular çıkıyor çok kafam karışıyor sonuçta öğretmediği bir şekilde soruyor.
Arkadaşlar üniversite sınavı matematiğin için nasıl çalışmalıyım antrenmanlar ve matematik 1 ve 2'yi yapsam sonra testler çözsem yeter mi?
 
Son düzenleme:
sonuçta öğretmediği bir şekilde soruyor.
Aktif Matematik kitabını alabilirsin, sol tarafta örnek, sağ tarafında da sana o tarz da soru soruyor. Sorunun mantığını öğretmeye çalışıyor, öneririm.
 

Geri
Yukarı