Profesyonel oyuncu için mouse pad önerisi

Bence bu olay kişiden kişiye değişir Control kullanıp hem mikroda hem de flickde zorlanmayan biride olabilir ayni şekilde Speed kullanıp hem mikroda hem de flickde zorlanmayan biride olabilir olay tamamen kişide kendini Control'de iyi hisseden biri Control'den devam etmeli Speed'te iyi hisseden biri Speed'te devam etmeli. Hem kötü bir oyuncu isterse Speed'te kullanabilir sonuçta zamanla oyunda ustalasacagi zaman Speed yüzeyde alışmış olur bunun bir zararı olmaz hatta fareyi durdurma olayını zamanla öğrenmiş olur.

Ben mesela hocam dediğim gibi düşük senste kontrol bir pad ile oynuyorum, ona rağmen refleksler olsun Micro olsun flick olsun rahatım hepsinde.

İyi bir oyuncu olmasa da bir süre sonra alışır herkes bence. Ve iyi bir oyuncu için gereksiz olduğunu düşünmüyorum, ve durdurma gücünü ayarlayan bir oyuncu uyguladığı gücü de ayarlayabilir. Zaten kontrol veya hibrit mouse padler düşünüldüğü kadar da yavaş değil, kontrol bir mouse pad ile 800 DPI 0.2 sens oynuyorum. Hızlı ve stabil oynayabiliyorum. Yani benim için stabil olması daha önemli uyguladığım güçten ziyade, mouse da hafif olduğundan hibrit bence en iyisi.

Control yani pürüzlü mouse padlerde statik sürtünmeyi aşmak lazım bu da fazla kuvvet uygulayarak yapılıyor bu yüzden hedef şaşabiliyor. Speed de ise mouse pad zaten kaymanızı istediğinden böyle bir şey oluşmuyor.

Control yani pürüzlü mouse padlerde statik sürtünmeyi aşmak lazım bu da fazla kuvvet uygulayarak yapılıyor bu yüzden hedef şaşabiliyor. Speed de ise mouse pad zaten kaymanızı istediğinden böyle bir şey oluşmuyor.

Hocam Control kullanan birinin ogrenmesi gereken şey ne kadar kuvvet uygulayacağı. Speed kullanan biri ise ne kadar durdurma kuvveti uygulayacagi.En basit böyle anlatabilirim.Her iki mousepad turundede deneyim ile birşeyi öğrenmen gerekiyor.

Bence bu olay kişiden kişiye değişir Control kullanıp hem mikroda hem de flickde zorlanmayan biride olabilir ayni şekilde Speed kullanıp hem mikroda hem de flickde zorlanmayan biride olabilir olay tamamen kişide kendini Control'de iyi hisseden biri Control'den devam etmeli Speed'te iyi hisseden biri Speed'te devam etmeli. Hem kötü bir oyuncu isterse Speed'te kullanabilir sonuçta zamanla oyunda ustalasacagi zaman Speed yüzeyde alışmış olur bunun bir zararı olmaz hatta fareyi durdurma olayını zamanla öğrenmiş olur ama bu değildir ki Control kullanan biri Speed'e göre dezavantajilidir Control kullanan biri deneyimle zaten o mousepadin durdurma gücüne karşın kendi hareket gücünüde ayarlayabilecegi için bir sorun yaşamaz.

Orası da öyle herkes alıştığı şekilde iyi oynar ben sadece daha teknik bilgi vermek istedim. Yoksa bu gibi şeyler sizi bir anda e-sporcu yapmaz tabii ki. Xantares kaç yıldır aynı ekipmanları kullanıyor mesela. Alıştığın şey, rahat ettiğin şey en iyisidir.

Bende sorun olmuyor hocam, arkadaşın dediği gibi kullanacak kişiye bağlı.

Hocam Control kullanan birinin ogrenmesi gereken şey ne kadar kuvvet uygulayacağı. Speed kullanan biri ise ne kadar durdurma kuvveti uygulayacagi. En basit böyle anlatabilirim.

O yüzden en kolay alışılan hibrit olur gibi.

Hocam Control kullanan birinin ogrenemesi gereken şey ne kadar kuvvet uygulayacağı. Speed kullanan biri ise ne kadar durdurma kuvveti uygulayacagi.

O kuvveti öğrenemeyecek çünkü Valorant stabil bir oyun değil. Sen hareketlisin, düşman hareketli. Bu yüzden Speed öneriyorum ki özgürce, rahatça hedefi bulup vurmaya yarasın. Speed senin kaymanı istiyor zaten. Durdurmayı öğrenirsin flick atarken hedefe geldiğinde duracaksın kalanı micro.

O iş düz mantıkla olmuyor işte. Control mousepadlerde flick attıktan sonra mouse pad senin durmanı ister bu yüzden sen daha az durdurma gücü uygularsın. Her flick isabetli gitmiyor bu yüzden Micro düzeltme yapıyoruz. O Micro düzeltme esnasında Control mouse pad de fareyi hareket ettirmek için gereksiz yere daha fazla güç uyguladığımızdan hedef şaşıyor. Control flick esnasında hedefi daha iyi tutturmak için Speed'den daha iyi olabilir fakat bu iyi bir oyuncu için gereksiz çünkü iyi bir oyunc alışınca yeterli durdurma gücünü Speed mouse pad de ayarlayabilir. Hem flickte hem de Micro'da öne geçer Control'e göre. Kötü bir oyuncu için zaten bende Speed önermiyorum.

Bende Blade Y kullandım yağ gibi akıyordu? Kullanıcı yorumları da aynı şekilde çok hızlı bir mouse pad olduğunu söylüyor.

Blade y Speed kategorisine girmiyor. Adı üstünde hardpad sertlik odaklı. Yüzeyli olduğu için de cam skatez ile kullanın diyorlar.

O iş düz mantıkla olmuyor işte. Control mousepadlerde flick attıktan sonra mouse pad senin durmanı ister bu yüzden sen daha az durdurma gücü uygularsın. Her flick isabetli gitmiyor bu yüzden Micro düzeltme yapıyoruz. O Micro düzeltme esnasında Control mouse pad de fareyi hareket ettirmek için gereksiz yere daha fazla güç uyguladığımızdan hedef şaşıyor. Control flick esnasında hedefi daha iyi tutturmak için Speed'den daha iyi olabilir fakat bu iyi bir oyuncu için gereksiz çünkü iyi bir oyunc alışınca yeterli durdurma gücünü Speed mouse pad de ayarlayabilir. Hem flickte hem de Micro'da öne geçer Control'e göre. Kötü bir oyuncu için zaten bende Speed önermiyorum.

Bende Blade Y kullandım yağ gibi akıyordu? Kullanıcı yorumları da aynı şekilde çok hızlı bir mouse pad olduğunu söylüyor.

Ben Control mouse pad de oynayamıyorum dediğim gibi Micro düzeltme yapmak Speed'e göre daha zor.

Kaygan Speed mousepadler istemeden taşabiliyor, Micro düzeltme de bu sayede kontrol, stabilize düşer. Control mousepadlerde ise biraz direnç var. Fareyi zorlamak değil tam tersine Micro hareketlerde daha fazla kontrol sağlar. Hafifce o dengeyi sağlarsın kontrol ve hibritde. "Control mouse pad fareyi hareket ettirmek için daha fazla güç gerektirir bu yüzden Micro düzeltmede hedef şaşar" dediğin yer yanlış. Control yüzey olan mousepadler bu konuda daha avantajlı fareyi gereksiz hızlandırmaz, kontrolü tutmanı sağlar. Kaygan Speed'lerde ise fare hızlı gider, durdurmak için gücü sen biraz da kendin ayarlamalısın. Ve her iyi oyuncu Micro düzeltmede mutlaka iyi olacağı anlamına gelmez. Controllerde sürtünme var evet. Bu sürtünmeyi aşmak için de fareyi biraz daha hareket ettirmek gerekiyor ancak bu zorlamak değil kontrolü harekete geçirmek için ufak direnç. Bunun sayesinde mikro hareketlerde fare fazla kaymıyor. Kaygan Speed'lerde sürtünme neredeyse 0. bu da flick için avantaj ancak oyunda tek flick yok ve mikro düzeltmede kontrol zorlaştırıyor çünkü fare en ufak şeyde bile hareket edebiliyor. Fazla kuvvet uygulamak hedefi şaşırtır dediğin yer oyuncudan kaynaklı olur mousepadden değil.

O kuvveti öğrenemeyecek çünkü Valorant stabil bir oyun değil. Sen hareketlisin, düşman hareketli. Bu yüzden Speed öneriyorum ki özgürce, rahatça hedefi bulup vurmaya yarasın. Speed senin kaymanı istiyor zaten. Durdurmayı öğrenirsin flick atarken hedefe geldiğinde duracaksın kalanı Micro.

Neon ya da Raze oynamiyorsan özgürce hareket etmiyorsun oyunda.

Ben Control mouse pad de oynayamıyorum dediğim gibi Micro düzeltme yapmak Speed'e göre daha zor.

Hocam benim Blade Y ile aylardır deneyimim var, son bir haftadır çok fazla kullanıyorum ve memnunum. Bundan öncesinde Mouse’un altında tırtıklı bir yüzeyde gezdirirmiş gibi berbat bir hissiyat vardı, bir anda kayboldu.
Yine de orada yazdığım gibi kendisi skates katili bir mousepad, obsidian skatez falan lazım adamakıllı bir deneyim için.

Ben CS2 oynuyorum, dediğim hissiyattan dolayı eski mousepad’ime geri dönmüştüm ama şu an Blade Y ile çok daha rahat oynuyorum.
Eski mousepad’in Razer Stealth Mobile olduğunu belirtmekte fayda var, çok kötüydü bana göre. Orada aim almak daha iyi falan demişim o tamamen Blade Y ile yaşadığım hissiyat ve çok kaygan olmasından dolayıydı. İdarelik gibi bir şey kullanıyordum imkanım olsa Hybrid bir mousepad alırım.

Yakın zamanda obsidian bir skates alacağım ve öyle kullanmaya başlayacağım.

Blade Y gibi mousepad’lerde sniper bazlı silahlar kullanmak çok zor bu arada. Bunun profesyonellikle veya iyi oynamakla bir ilgisi yok, çok kişisel bir olay.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı