Programdan verileri otomatik olarak çekmek için program yapılabilir mi?

troyn666

Kilopat
Merhaba çalıştığım firmada kullandığımız programda veriler ve sayfalar çok karışık ve bazen yoğunluk o kadar fazla oluyor ki her saniye programa git kopyala gel yapıştır arat gibi işlemler yorucu olabiliyor, ben bu işlemleri otomatikleştirmek istiyorum. Örneğin bir müşteri ile görüşüyorum müşteri numarasından müşteriyi sorgula ardından o müşterinin kimliğini doğrula, sonra git 1. sitede arat, 2. sitede ayrı arat derken bilgisayara hakim değilseniz ve o an çok yoğunsanız çok zor gelebiliyor. Aslında istediğim özellik mantıken çok basit gibi ama yapılabilir mi onu inşallah sizin fikrinizle öğreneceğim.

Programdan müşteri numarasını kopyalayarak belirlediğim 4-5 sitede aynı anda numaraları aratıp çıkan sonuçları tek sayfa halinde bana sunabilecek bir program nasıl tasarlayabilirim? Veya yapılabilir mi? Konu hakkında bilgi verebilecek var mı acaba?

Bellek okuma ile yapılabilir gibi duruyor. Tabii program her zaman aynı yerde (Kendine ayırdığı sanal bellekten bahsediyorum.) Bu işi yapıyorsa.
Basit bir Python scripti ile CTRL-C yaptığınız anda kopyalanan şeyi sitelerde aratabilirsiniz tabii ki. Selenium vs kullanabilirsiniz.
Ya da program müşteri numaralarını internetten çekiyorsa. Araya bir proxy sokarak istekleri dinleyebilirsiniz. O isteklere göre de yine basit bir Python scripti yazılabilir. Programın ne olduğunu ve çalışma mantığını daha iyi açıklamanız gerek. Örneğin program müşteri numaralarını basit bir dosyada da tutuyor olabilir. API'den de çekiyor olabilir.

Program otomasyonları çok çeşitli hocam, bence kesin yapılır. En kötü tıklamalarınızı kaydeden bir macro oluşturursunuz, basit ama etkili bir çözüm. Aynı işi yapmaktan kurtulursunuz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı