Programlaya Hangi Dille Başlamalıyım ?

kaptan8959

Hectopat
Katılım
13 Nisan 2014
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
İyi günler arkadaşlar. Ben lise 1 gidiyorum. Seneye bilgisayar dillerini görmeye başlıyacağız ve ben programlama bölümüne gitmek istiyorum. Sizce hangi dille başlamalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer özel okula falan gitmiyorsan yüksek ihtimal C# ile başlayacaksın. Bende C# ile başladım ve devam etmeye çalışıyorum. Kolay bir dil ama çabuk unutursun.

Ezberden çok mantığı oturtmak gerekiyor.

Şimdilik Console uygulamaları yapabilirsin. Console.Write komutları ile "Merhaba Dünya" falan yazarsın. İnternette birçok video mevcut, bakabilirsin.
 
Yok ya devlet okuluna gidiyorum çok teşekkür ederim peki kitabını mı alayım yoksa internetten mi çalışayım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende lise 1'e gidiyorum anadolu teknik otomasyon bölümü. Gelecek sene biz hangi programlama dilini göreceğiz bi bilgisi olan var mı ?
 
Programlama Dili Öğrenmekten çok Algoritmayı öğrensen iyi olur. Çünkü programlama dillerinin temeli ve başlangıcı Algoritmadan geçer. Algoritmayı öğrendikten sonra C# - VisualBasic - C++ gibi Windows platformlarının programlama dillerinden birini seçerek program geliştirebilirsin. C# Orta Seviyeli bir programlama dilidir. Rahat bir programlama geliştireceğin güzel bir dildir. Tavsiye ederim. Bunun yanında SQL öğrenmeyi de unutma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenme açısından visual basic öğrenmesi en kolay, kodlara bakıldığında anlaşılması en rahat programlama dili. Bilgisayarla ilgili bir bölüm okumuyor olmama rağmen kendi başıma öğrenip birkaç basit program yazmışlığım var.
Bunun dışında phyton dili de öğrenmesi kolay multiplatform bir dil. Aynı kodu hem pc de hem de symbian telefonda bile çalıştırabiliyorsunuz.
Çıtayı biraz daha yüksek tutarsanız java ve c# veya c++ tavsiye edebilirim. Tabi veritabanını unutmamak lazım.
 
Bir programlama dili öğrenmeden, algoritma öğrenmek zordur çünkü data-sturcts(veri yapıları ) anlamayacaktır. Data-struct olmadan da algoritma olmaz. c# ve java %100 nesneye dayalı (object-oriented ) dillerdir. Dolayısı ile inharitance , polymorphsim daha önemlisi obje - method - constructor / deconstuctor kavramlarını bilmeden tamamı bu konular üzerine kurulmuş programlama dilleri öğrenmek sıkıntılı ve daha zor olacaktır. Benim tavsiye ettiğim dil c++ ama C'ile başlanmasını tavsiye ediyorum. Çünkü, C'i bir küme olsun, yordamsal ve yapısal programlama temelleri onun elemanları olsun. C++ ise C kapsayan büyük bir küme ve object ortiented temelleri , namespaceler ... onun elemanıdır. ve bir programlama dilinde tümevarım uygulamak daha kolay bir şekilde öğrenmesini sağlamaktadır.
 
Büyük ihtimal 3te C# , 4te php verecekleridir. PhP sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum ama, C# ezber yönetimi ile öğreneceksin. Mysql nasil baglanacağını bileceksin ama bağlandığın komutların ne olduğunu anlayamayacaksın ve gerçekten çok çalışman gerekli :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı