Proje ödevinde tüm işi tek kişinin yapması etik mi?

Ben 2-3 kişi ile konuşuyorum. 10 kişi gayet iyi. Umarım aranız bozulmaz.
10 kişi en yakınım değil :) aslında hiçbiri en yakınım değil, dost dediğin öyle hemen olmuyor. Ama 2,3 tanesi okulun başından beri arkadaşım bu sebeple biraz daha yakınız. Total 10 arkadaş vardır okul genelinde. Belki benim hatam az arkadaşım olması. Ama uygun fırsat varken gidip de merhaba benim adım bu tanışalım mı diye adım atamıyorum. Hem gereksiz geliyor hem de o istek yok. Ortak noktadan sohbet açılırsa belki olur.

Hocam onlara söyle yapmaya başlamazsak kendim yaparım tek başıma diye eğer hala geçiştirirlerse hiç oralı olmazsa bundan sonrası onların kararı annemin bir sözü var her koyun kendi bacağından diye.

Diğerleri ile birlikte geliştirirsen bir sorun yaşamazsın ama yine de bir daha kimseye söylemeden kendi başına yapma, yoksa her zaman işi kitlerler.
Ya böyle olmasındaki diğer bir sebep şu, bu arkadaşlarımın notları iyi değil, derslere ilgileride okadarlık. Ben de tam tersiyim, bir işi yapmışken eksiksiz olsun, hata olmasın gibisinden yaparım. Onların yaptığı şeyden baştan savma bir şey çıkarsa bide iyi olmaz :(

Ya böyle olmasındaki diğer bir sebep şu, bu arkadaşlarımın notları iyi değil, derslere ilgileride o kadarlık. Ben de tam tersiyim, bir işi yapmışken eksiksiz olsun, hata olmasın gibisinden yaparım. Onların yaptığı şeyden baştan savma bir şey çıkarsa bir de iyi olmaz :(

O zaman yanlış ekipte yer almışsın, olur bazen böyle hatalar :D

Hocam onlara söyle yapmaya başlamazsak kendim yaparım tek başıma diye eğer hala geçiştirirlerse hiç oralı olmazsa bundan sonrası onların kararı annemin bir sözü var her koyun kendi bacağından diye.
çok doğru valla, olmadı ben az daha bekleyim yine yazayım gruptan yapalım artık birşeyler diye. Hala kesin bir cevap gelmezse öyle deyebilirim.

O zaman yanlış ekipte yer almışsın, olur bazen böyle hatalar :D
Aslında olay şu, benim hatam olabilir,çoğu arkadaşım derse pek ilgisi yok notları düşük. Hani bir şey vardır, baktın hiçbir şey olmuyor en kötüsü bari olsun diye. Bendeki de o, arkadaşım yok, bende bunlarla arkadaş oldum samimler ama ders noktasında değil.

10 kişi en yakınım değil :) aslında hiçbiri en yakınım değil, dost dediğin öyle hemen olmuyor.
En azından var. Sen denemediğin için böyle olabilir. En azından onlarla goy goy oluyordur o 10 kişinin içinde. Beni isteyen yok. Benim 2-3 dediğim kişiler; teyzem, amcam ve iki kuzenim. Birinci derece akrabalarım bana yardımcı oluyor. Öbür türlü yok.

Hocam fikrimi değiştirdim ya sen git hocaya kendim yaptım de. Sen gel ödevi düşün yapmaya uğraş diğerleri ödevi takmasın olur mu hiç öyle şey sizin emeğiniz çöp olur.

Yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum sonuçta sonraki yıl bitirme projesi olacak en kötü yine bir ödev için karşılaşacağız, yanlış bir hareket yapıp, bir daha nasıl samimi bir şekilde arkadaşlığa devam edilir bilmiyorum. Laf var ya, utangaçlıktan suratına nasıl bakarım diye, o hesap.

En azından var. Sen denemediğin için böyle olabilir. En azından onlarla goy goy oluyordur o 10 kişinin içinde. Beni isteyen yok. Benim 2-3 dediğim kişiler; teyzem, amcam ve iki kuzenim. Birinci derece akrabalarım bana yardımcı oluyor. Öbür türlü yok.
Hocam fikrimi değiştirdim ya sen git hocaya kendim yaptım de. Sen gel ödevi düşün yapmaya uğraş diğerleri ödevi takmasın olur mu hiç öyle şey sizin emeğiniz çöp olur.
Bu arada ünideyim yanlış anlaşılmasın. Ki böyle durumlar illa oluyordur bence çünkü onlarca grup var proje yapacak. Ki geçen senelerde de olmuştu bu tür olaylar , grup içinde yardımı olmayan arkadaşı bazı çocuklar hocaya gizli bir şekilde söylüyor, hoca da uyarıyor bak sende katıl olmaz öyle gibisinden. Hocaya desem acaba anlayışla karşılar mı yoksa tersler mi şöyle "sen de ne biçim çocuksun arkadaşlarını satıp birde bana bunu mu anlatmaya geldin diye " :)

Yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum sonuçta sonraki yıl bitirme projesi olacak en kötü yine bir ödev için karşılaşacağız, yanlış bir hareket yapıp, bir daha nasıl samimi bir şekilde arkadaşlığa devam edilir bilmiyorum. Laf var ya, utangaçlıktan suratına nasıl bakarım diye, o hesap.

Bu arada ünideyim yanlış anlaşılmasın. Ki böyle durumlar illa oluyordur bence çünkü onlarca grup var proje yapacak. Ki geçen senelerde de olmuştu bu tür olaylar, grup içinde yardımı olmayan arkadaşı bazı çocuklar hocaya gizli bir şekilde söylüyor, hoca da uyarıyor bak sende katıl olmaz öyle gibisinden. Hocaya desem acaba anlayışla karşılar mı yoksa tersler mi şöyle "sen de ne biçim çocuksun arkadaşlarını satıp bir de bana bunu mu anlatmaya geldin diye " :)

Hocam bu iş gitgide paradoksa giriyor gibi ya. O zaman en iyisi orta yolu bulmak olur hem siz etkilenmeyin hem de arkadaşlarınıza ayıp olmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı