MahoAga
Hectopat
Daha fazla
Proteinocean'ya da diğer takviye firmalarının kullandığı kreatinlerin hangi Çinli firmalardan alındığını sordun mu? Çin'de bir sürü kreatin üreticisi var ve kalite standartları oldukça değişken. Bu firmalar ucuz fiyat sunabilir ama ürünlerin saflığı ve güvenilirliği konusunda ciddi soru işaretleri mevcut. Fiyat farkı sadece 'pazarlama' değil, Almanya'daki gmp standartları ve üretim sürecindeki titizlikten kaynaklanıyor. Kısacası, ucuza kaçıp ne aldığını bilmeyenler elbette 'fiyat' konuşur. Eğer sen 'daha ucuzu iyidir' kafasındaysan, tabii ki bilinçli insanlara laf yetiştirmek yerine cehaletinle barışık kalmaya devam edebilirsin. Herkesin parası değerli, ama sağlığı daha değerli.
Kreatin şu zamana kadar en çok araştırması yapılmış ve zararı bulunmamış sporcu takviyesi. Bu zamana kadar yapılan araştırmalar Creapure kreatin ile mi yapılmış? Ayrıca bu hammaddelerin merdiven altı olmadığı, sıkı testlerden geçtiği ve bütün dünyanın(Avrupa, Japonya, Kore ve Amerika tarafları dahil) Çinli hammaddeleri kullandığı gerçeğini bir kenara koyup. Diyelim ki içinde ağır metal bulaşı ve üretimden arta kalan zararlı maddeler var. Günde 3-5gram aldığınız bir şeyin içinde ki bulaşların sizi etkilemesi için marjinal miktarda bulaş olması lazım ki böbrek hastalığı olmayıpta kreatin yüzünden hasta olan bir tane insan var mı? Bakın burada Çinli hammaddelerin "kötü" maddeler içerdiğini varsayıyoruz ona rağmen bir sıkıntı gözükmüyor. Günde 3-5 gram aldığınız şeylerde bu kadar sorguluyorsanız umarım hayatınız boyunca pazardan balık almamışsınızdır. Çünkü pazarda ki bir balıkta gmp standartları ve üretim sürecindeki titizlikten bahsedemeyiz. Eminim ki içinde ağır metal ve mikroplastik vardır. Genellikle yasalarda ağır metal ve zararlı madde gibi şeyler mg/kg olarak hesaplanır ve sınır konur. Bu yüzden 3-5gramlık konsantre şeylerden ziyade hacmi daha yüksek şeylerde dikkatli olmanız sağlığınız açısından daha iyi olur. Mesela kreatin de cıva miktarı 0.20mg/kg diyelim balıkta da 0.10mg/kg olsun. Kreatini günde 5gram tüketirsek vucudumuza 1mikro gram cıva almış oluyoruz. Balıkta cıva %50 daha az olmasına rağmen hacmi büyük olduğu için 300gram balık yersek 30mikrogram cıva almış oluyoruz. Sağlığa olan tutumunuz benim içinde geçerli sağlık en önemli şeydir sağlığınıza dikkat ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Ama böyle küçük şeylere takılıp vucudunuza aldığınız doymuş yağ, trans yağ ve tuzu azaltmıyorsanız hiçbir anlamı yok.