Yani güvenilir değil mi vitamin alacaktım hep arada kaldım eczaneye mi yoksa siteden mi almalıyım bilemedim
Yani güvenilir değil mi ? bitoin omega tarzı vitaminler alacağım ama emin olamadım eczane mi ocean mı önerir misiiniz
Merhaba. Geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın, işlerimin yoğunluğundan fırsat bulamadım.
Biotin hiçbir işe yaramaz, saç için alıyorsanız hiç uğraşmayın. Omega 3 verdiğiniz paranın her kuruşuna değer, ömür boyu almanızı tavsiye ederim. Mümkünse IFOS onaylı, sağlam bir firmadan, EPA-DHA oranı yüksek, trigliserid formda olsun.
Yarışmacı değilim ama günlük supplement almak istiyorum saç dökülmem ve diğer konular için eczane mi mantıklı proteinocean mı
Supplement çok hassas bir mevzu, nerden aldığınızdan çok hangi ürünü aldığınız önemli. Eczaneden almanız kalitesini arttırmıyor sadece daha güvenilir yapıyor çünkü bazı ürünlerin sahtesine rastlamanız mümkün.
Supplement konusunda en önemli hususlardan birincisi hangisine ihtiyacınız olduğu, ikincisi ise tercih edeceğiniz ürünün hammadde kalitesi ve hangi formda olduğu. Bana göre en çok paraya değecek takviyeler şunlar,
- Whey protein
- Omega 3
- Probiyotik
- K2 destekli D3 vitamini
- Böbreklerde sorun yoksa kreatin
- Magnezyum (kaliteli formları)
- Eksiklik varsa Çinko L-Karnisin
- Ve sağlık durumunuz ve de ihtiyacınıza göre size özel takviyeler
Size uzun bir cevap vereyim, saç dökülmenizin durumunu ve sebebini bilmiyorum. Lakin eğer erkek tipi dökülmeniz varsa, ne paranızı ne de zamanınızı biotin, mezoterapi vb. işe yaramaz şeylere heba etmeyin. Saç ekimi ve minoxidil dışında hiçbir tedavi saçlarınızı kurtarmaz. Erkek tipi dökülmenin başka hiçbir tedavisi yok.
Minoxidil işe yarar ancak senede bir kere döngüye girer, çıkan saçların hepsi geri dökülüp tekrar çıkar. En iyi çözüm ektirmek ama o da hem oldukça zahmetli hem de ekimi yapacak yer çok önemli.
Protein Ocean güvenilir ama ben oradan sadece whey, kreatin ve benim için çok önemli olan nokta atışı bazı takviyeleri alıyorum o da ucuz diye. Pahalı olmasa izole whey dışında protein almazdım bu arada.
Takviye konusunda en önemli şey, başta da belirttiğim gibi hangi formda alacağınızı bilmelisiniz. Örneğin insanların yaptığı en büyük hatalardan biri, vitaminleri ayrı ayrı almak yerine ucuz diye multi vitaminlere yönelmeleri. Halbuki multi ürünlerde hem ucuz hem de kalitesiz olan formlar terci ediliyor. Örneğin C vitamini için askorbik asit kullanılır gidip de Ester-C ya da Lipozomal C veyahut Pureway-C kullanmazlar. Askorbik asit olarak alırsanız 2 saat sonra idrara çıktığınızda vücudunuzda C vitamini namına bir şey kalmaz. Ama lipozomal alırsanız bütün gün C vitamini hücrelerinizde işlenmeye devam eder. Magnezyumda ise nerdeyse hepsi oksit formu kullanır, kaliteli formlarını ayrı olarak çok daha pahalıya satarlar.
- Oksit formu: Maksimum %10'u vücut tarafından emilebilir, bioyararlanımı en düşük formdur. Multivitaminlerin içine hep oksit formu konulur. Bağırsakta çözülemediği için fayda ettiği en iyi şey dışkılamayı kolaylaştırmasıdır.
- Sitrat Formu: Kabızlığa iyi gelir ama emilim oranı maksimum %40.
- Malat formu: Yaklaşık %80'i emilebilir ve sporculara yöneliktir.
- Bisglisinat formu: Paraya en çok değen magnezyum çeşidi, büyük oranda emilebilir. Sakinleştirici ve uyku düzenleyici etkisi vardır. Ben yatmadan önce alıyorum.
Başka çeşitler de var ama çok uzun olacak, Ata-Mg patentli hammaddeli olanlar var, emilimi elemental düzeyde çok yüksek oluyor falan.
Saçınız dökülüyorsa iyi bir doktora gidip ayrıntılı bir kan tahlili isteyin. Ben de 11 yıl önce saç dökülmesi şikayeti ile gittim, akabinde Haşimato olduğumu öğrendim, nereden nereye.
Supplementleri de sağlık durumunuza göre seçin. Uykunuz, tuvalet düzeniniz nasıl mesela ? Ruh haliniz nasıl ? B grubu vitamin eksikliği var mı ? Enerji durumunuz nasıl bilmiyorum ama genel olarak herkesin kullanması gereken takviyeler bence Omega 3, K2 destekli D3, probiyotik, magnezyum.
Evet, Protein Ocean güvenilirdir, Sadece ihtiyacınız olanı alıp geçin. Whey ürünlerinde Digezyme sindirim enzimi ve B6 vitamini eklemelerini takdir ediyorum mesela. Koskoca ünlü firmaların ürünlerinde bile bu detaylar yok. Whey, kreatin gibi ürünleri buradan alabilirsiniz.
Fakat sporcu ürünleri dışındaki takviyeleri ihtiyacınıza göre yüksek hammadde içeren ürünlerden tercih edin. Mesela Venatura (Vefa İlaç) markasının neredeyse tüm ürünlerini tercih edebilirsiniz, %90 hep yüksek hammadde kullanıyorlar.
Mesela Supplementler'in birkaç farklı markası var: One Up ve Natures Supreme. İkisi de aynı ürünü satıyor ama One Up daha ucuz, peki neden ? Örneğin ikisi de kompleks magnezyum takviyesi satıyor ama biri 400 TL iken diğeri 300 TL. Sebep ? Çünkü pahalı olan Jungbunzlauer trade marka hammade kullanırken ucuz olan hammadde menşei belirtmiyor.
Koenzim Q10, Kaneka hammaddesi kullanan firma çok daha pahalıya satıyor, Ubikinol formu ise çok çok daha pahalı. Yani burada daha önemli olan kısım hammadde ve supplementin formu. Ubiquinol > Ubiquinon: Kaliteli hammadde = yüksek bioyararlanım.