PS 5 vs Xbox Series X

Ben Xbox'tan yana kullanıyorum oyumu. Yeni satın aldığı firmalar daha meyvelerini vermediği için insanlar PS 5 diyebilir ama bu nesilin kazananı bence Xbox olacak. Dualsense hatpic feedback dışında normal bir kontrolcü. Haptic feedback'i de ekleyen oyun sayısı ortada. İleride ne olur bilmiyorum ama Xbox hem donanım anlamında biraz daha güçlü, hem Game Pass ucuzluğu ki Sony yeni bir oyun çıkardığında PS Plus'a ilk günden getireceğinin garantisi yok ki yapacak bütçesi de yok. PS Plus'taki 15 tane oyunu tükettikten sonra yapacak bir şeyiniz kalmayacak. Xbox ise kendi oyunlarını ilk günden getiriyor. Starfield yolda mesela. Üstelik Game Pass'in yanında EA Play de ücretsiz olarak geliyor. Sırf dualsense'ten dolayı PS 5 alınmaz. PS Plus elbette gelişecek ama her şeye rağmen Sony'de bir Game Pass bütçesi yok. Mantıklı bir karar verin, görüşlerimin sizi aydınlatmasını umuyorum.
 
PC'niz güzel olsaydı PS5 önerecektim.(Game Pass'i PC'den de halledebildiğiniz için Xbox'a gerek kalmayacaktı.)

Madem PC'niz iş görür değil.
Kesinlikle PS5 öneririm.
Sebebi ise; PS Plus yeniliğe gitmemiş olsaydı Xbox alın diyecektim ammaa şu anda en mantıklı cihaz tabii ki de PS5.

Game Pass'in içerisindeki olan oyunları kontrol edin ve ardından PS Plus içerisindekileri kontrol edin.
Sonrasında vereceğiniz meblağları hesaplayın ve kararı kendiniz verin.

Eğer fikrimi merak ediyorsanız; 1 dakika bile düşünmem ve PS5 alırdım ki zaten aktif bir şekilde PS5'in Pro'sunun çıkmasını bekliyorum.

Şimdiden ne alırsan al güzel günler de kullan. ;)

Çok teşekkür ederim hayırlısı PS5 alacağım gibi hem 100 euro daha ucuz gibi ve Game Pass ile aynı fiyatmış PS Plus sadece oyun yetmez diye korkuyordum ama korkum geçti çünkü sitesinden baktım yüzlerce oyun varmış.
 
Hocam şimdi Xbox'ta Game Pass diyenleri boş verin Game Pass oyunlarının çoğu basit oyunlar kütüphane dolsun diye konulmuş öyle çok fazla AAA oyun yok, illaki oyun satın almak zorundasınız. Öte yandan PS5 de hem özel oyunlar var hem de PS Plus'la özel oyunların bir kısmını cüzi miktara oynayabilirsin. Tabii Xbox seviyorsan başka ama dediğim gibi Game Pass yetmez hocam. İllaki oyun satın alırsın.
 
Arkadaşlar öncelikle merhaba yıllardır evde kötü bir bilgisayarla yaşamaya çalışıyorum ama artık Alanya sıcağına dayanamıyorum gezemez oldum eve tıkandım resmen.

Bilgisayarda LoL falan kaldırıyor en fazla böyle olunca insan sıkılıyor ben de konsol alayım dedim. Bilgisayarlar çok pahalı evdeki televizyonumuz 1080p 100Hz ben acaba Xbox Series X mi almalıyım yoksa PlayStation 5 mi? Bütçe olarak PlayStation oyunları çok pahalı gibi geliyor. Almanya'da tanıdığım var ondan isteyeceğim konsolu oradan alacak MediaMarkt'dan baktım Xbox Series X 500 euro PlayStation 5 CD siz versiyonu 400 euro 100 euro daha ucuz bu da 1800 TL daha ucuz demek o yönden PlayStation daha güzel gibi ama PlayStation oyunları çok az gibi geliyor mesela PS Plus aboneliğimz var özel oyunları falan oynadım diyelim 15 tane özel oyun var sonra bomboş kalacakmış gibi hissettiriyor öteyandan Xbox Game Pass'te birçok oyun var ve abonelik olarak daha ucuz Xbox Game Pass acaba hangisini almam daha mantıklı?

Hocam bence PS5 alın zaten var olan oyunları oynarken PS Plus katoloğu gelişir. Ama iki katoloğa da bakın hangisinin oyunları hoşunuza gidiyorsa onu alın.
 
Türkiye'de Xbox kültürü yok. Herhangi bir teknoloji mağazasına girin, memleketin en küçük şehrindeki teknoloji mağazasında özellikle PS4 olmak üzere PS oyunları görürsünüz. Ben sadece tek mağazada Xbox oyunları gördüm, ki onlar da 3 4 taneydi. PS oyunları ise minimum 25 30 çeşit vardı. Al sat işinde PS avantajlıdır bu yüzden, PS Plus extra ve Deluxe ise Game Pass'e karşı çok daha dolu kütüphanelere sahip. Yine Türkiye özelinde konuşmam gerekirse Xbox tarafında TR alt yazı bulmak bile çok zor iken, PS tarafında exclusivelerin çoğu Türkçe altyazılıdır, bir kısmı ise dublajlıdır. Bunlar dandik film dublajlarına benzemez hem, Uncharted'ın dublajlı bazı sahnelerini izlerseniz kafanızda fikir oluşacaktır. Xbox'un bana kalırsa tek avantajı, geriye uyumluluk. PS5 sadece PS4 ile uyumluyken xsx tüm Xbox nesillerinden geniş eski oyun kütüphanesine sahip. Tabii bu da büyük bir problem değil, PS5'in yanına para biriktirip bir PS3 alarak çözülebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı