PS2 alırken nelere dikkat edilmeli?

Boogyman

Attopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Uzun zamandır istediğim bir konsol alma fikrim vardı. PS2'de karar kıldım. Ancak hayatımda 1-2 kere PS cafe dışında hiçbir yerde PS oynamadım ve donanımı-mekaniği hakkında da en ufak bir fikrim yok. Tamirle uğraştırmayacak bir cihaz istiyorum. Elimde 2 tane VGA girişli monitör ve eski bir LCD televizyon var (eski görüntü aktarma kablolarını muhtemelen destekliyordur çünkü 2008'den kalma bir TV) aynı zamanda oyunlar için elimde 30-40 adet DVD mevcut.

Kısaca isteğim PS2 alıp mümkün olan oyunları tabii ki kendim alacağım ancak bulması çok zor veya imkansız gibi olan oyunları kendi imkanlarımda DVD'ye yükleyip onunla oynayacağım. Hobi amaçlı aldığım için uğraştırır vs çok önemli değil. Tek kriter olabildiğince az maliyetle sorun yaşamadan kullanabileceğim bir PS2 sahibi olmak kozmetiği umurumda değil.

Bakmam gereken şeyler neler ve dediğim gibi TV'ye kurup DVD'ye yüklediğim oyunları oynamam mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık çipli olup olmaması önemli değil free MC bootla korsan oynanıyor. Slim kasa tercih edebilirsiniz. DVD ile oynayacaksanız dikkat edin okuma gözü çok hassas. Freemcboot yapmışken oyunları USB ile oynayabilirsiniz ama daha uğraştırıcı oluyor.
VGA ile oynamak çok zor çünkü uygun dönüştürücü bulsanız da sağlıklı çalışmıyor, en iyisi kompanent kablo + eski tüplü TV kombinasyonu.

Artık çipli olup olmaması önemli değil free MC bootla korsan oynanıyor. Slim kasa tercih edebilirsiniz. DVD ile oynayacaksanız dikkat edin okuma gözü çok hassas. Freemcboot yapmışken oyunları USB ile oynayabilirsiniz ama daha uğraştırıcı oluyor.
VGA ile oynamak çok zor çünkü uygun dönüştürücü bulsanız da sağlıklı çalışmıyor, en iyisi kompanent kablo + eski tüplü TV kombinasyonu.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. PS2 Slim araştıracağım değil mi? DVD okuyucunun hassas olduğunu duymuştum sanırım.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. PS2 Slim araştıracağım değil mi? DVD okuyucunun hassas olduğunu duymuştum sanırım.

Hocam bende de PS 2 var güm güm okuyucuya yerleştiriyorum sıkıntı olmuyor tek sıkıntı bende kablosundaki renkli kablolar için dönüştürücü bulmak sıkıntılı iş illa tüplü TV olmasına gerek yok kullanmak için

PS2 yerine kırık PS3 alın. Ama geriye dönük uyumlu olmasına dikkat edin. PS2 oyunlarını da oynatsın yani.

Öte türlü USB ile oynamak çok sinir bozucu PS2'de, USB ile bazı oyunları açmıyor, kafasına göre takılıyor. PS2'nin CD okuma yeri de bana göre hassas açıkçası. Sorun çıkartıyor diye USB'ye geçmiştim, o daha beterdi. PS3'te HDD'ye kopyalıyorsunuz ISO'yu vesaire, rahat rahat oynuyorsunuz. CD'li de rahat oynarsınız.

Hem PS3, PS2 oyunlarını upscale edebiliyor 480p'den 720p'ye. Tabii yine de illaki PS2 alacağım derseniz de alın. Ama PS3'te oynamak varken gerek yok.

Hocam bende de PS 2 var güm güm okuyucuya yerleştiriyorum sıkıntı olmuyor tek sıkıntı bende kablosundaki renkli kablolar için dönüştürücü bulmak sıkıntılı iş illa tüplü TV olmasına gerek yok kullanmak için.

Ne olarak geçiyor hocam kablonun ismi? VGA-HDMI veya dediğiniz kablonun adı ne ise ona göre araştırayım. Belki satan arkadaş verir bilemiyorum.

PS2 yerine kırık PS3 alın. Ama geriye dönük uyumlu olmasına dikkat edin. PS2 oyunlarını da oynatsın yani.

Öte türlü USB ile oynamak çok sinir bozucu PS2'de, USB ile bazı oyunları açmıyor, kafasına göre takılıyor. PS2'nin CD okuma yeri de bana göre hassas açıkçası. Sorun çıkartıyor diye USB'ye geçmiştim, o daha beterdi. PS3'te HDD'ye kopyalıyorsunuz ISO'yu vesaire, rahat rahat oynuyorsunuz. CD'li de rahat oynarsınız.

Hem PS3, PS2 oyunlarını upscale edebiliyor 480P'den 720P'ye. Tabii yine de illaki PS2 alacağım derseniz de alın. Ama PS3'te oynamak varken gerek yok.

Fiyat farkı çok oluyor mu? Eğer pek fark yoksa geçebilirim problem değil. Ucuz diye PS2 tercih edecektim.

Ne olarak geçiyor hocam kablonun ismi? VGA-HDMI veya dediğiniz kablonun adı ne ise ona göre araştırayım. Belki satan arkadaş verir bilemiyorum.

Fiyat farkı çok oluyor mu? Eğer pek fark yoksa geçebilirim problem değil. Ucuz diye PS2 tercih edecektim.
4 bin civarlarında satılıyor galiba. Ama alırken PS2 oyunlarını da oynatıyor mu emin olun. Bazı sürümleri PS1 oyunlarını oynatıyor sadece. (Yazılım gerekiyor bazılarında)

Ama hem PS2 hem de PS3 kullanmış biri olarak tabii ki PS3 öneririm. PS3 oyunlarını da oynarsınız bu sayede. Uncharted'lar vesaire epey oyun var.

PS2 Classics Emulator Compatibility List - PS3 Developer wiki Buradan uyumlu oyunlara bakabilirsiniz, çoğu oynanır halde.

Son düzenleme:
4 bin civarlarında satılıyor galiba. Ama alırken PS2 oyunlarını da oynatıyor mu emin olun. Bazı sürümleri PS1 oyunlarını oynatıyor sadece. (yazılım gerekiyor bazılarında)

Ama hem PS2 hem de PS3 kullanmış biri olarak tabii ki PS3 öneririm. PS3 oyunlarını da oynarsınız bu sayede. Uncharted'lar vesaire epey oyun var.

PS2 Classics Emulator Compatibility List - PS3 Developer wiki buradan uyumlu oyunlara bakabilirsiniz, çoğu oynanır halde.

Biraz pahalıymış hocam benim için. Ama eğer bütçe ayırabilirsem PS3 almaya çalışacağım teşekkür ederim tavsiyeniz için.

PS3'te GTA 4, GTA 5, Uncharted 1 2 3, Last of Us 1, God of War 1 2 3 gibi çok güzel oyunlar var. Bütçeniz varsa PS3 mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı