Rehber PS3 alırken dikkat edilmesi gerekenler

Cr Oyuncusu

Centipat
Katılım
6 Haziran 2022
Mesajlar
822
Makaleler
2
Çözümler
3
Yer
Türkiye

PS3 ( PlayStation 3) alacakların dikkat etmesi gerekenler​


PS3 alan kişiler genelde satıcı firmaların tuzağına düşüyorlar ve bilinçsiz şekilde alınan konsollar sonradan sorun oluyor. Sizlere vereceğim bilgileri incelemeden konsol almamanızı öneririm.

Sony PS3 için ilk çıkardığı konsol ve son çıkardığı konsol işletim sistemi olarak hiçbir farklılık yoktur. Oynayacağınız oyun açısından ilk konsolda aynıdır son konsolda aynıdır. Tek bir oyun oynamak için konsol alıyorsanız hangisini aldığınız fark etmez. Ama değişik oyunlar oynamak için alıyorsanız bu yazıyı okumadan almayın.

1- İlk çıkan fat yani kalın kasalar.
kasa

Bu kasaların %90'ı yazılımsal olarak kırılabilir ve oyun yüklemesi yapılabilir. Oyunlara çok para vermeden oyun oynamanızı sağlayabilir. Bu kasalar ilk çıkan olduğu için en hesaplısı budur.
Ama tabii ki bazı sorunları da vardır.
1- sarı ışık kırmızı ışık arızasını çok yapar ve tamiri için 80 -150 arası maliyet gerektirir.
2- fan arızasını da en çok yapan model bu modeldir.
3- 2, el alacağınız için göz arızası yapabilir.(eğer kırdırıp oyun yükletecekseniz gözün bir önemi olmaz)

Maddi durumu iyi olmayanlar için en uygun model budur.

2-Slim kasa modeli.
kasa

Slim kasa alırken dikkat etmeniz gereken tek şey. Slim kasa kendi içinde 2'ye ayrılır.
2000 serisi ve 3000 serisi

2000 serisi ve 3000 serisi konsolların arasındaki tek fark
2000 serisi yazılımla kırılabilir.
3000 serisi yazılımla kırılamaz sadece ode chip le kırılabilir(tavsiye etmiyorum)

2000 serisi en çok tutulan serisi olduğu için hem kolay bulunmaz hem de diğerlerinden pahalıdır.

Slim kasaların seri numaraları altında yazar

dat

3-En son çıkan süperslim kasalar.

Bu kasalarda Slim kasalarda olduğu gibi sadece ode chiple kırılabirir. Çok sağlıklı bir yöntem olmadığı için tavsiye edilmez yaptıranlar çok şikayetçidir.
Bu kasalarında arızası olmaz . genellikle en oyun oynayacak olanlar bu kasayı tercih eder.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Eksiğim varsa söyleyin hemen düzelteyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada fat kasaların önünde 4 tane USB girişi olan modelleri PS2 oyunlarını da çalıştırır, hem PS2 hem PS3 oyunlarını oynamak isteyenler için ideal.
 
Bu arada fat kasaların önünde 4 tane USB girişi olan modelleri PS2 oyunlarını da çalıştırır, hem PS2 hem PS3 oyunlarını oynamak isteyenler için ideal.
Ama fazla ısınır ve sarı ışık hatası popülerdir bu modelde almak isteyene slim önerimdir hen kurup ps2 emülatörü kurulur
 
Fat'ın tek sorunu soğutma hatta sadece Fat'ın değil bütün kasaların sorunudur soğutma ama Fat kasada soğutma daha zayıf. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra Fat kasanız diğer kasalar kadar sağlam ve sağlıklı çalışır. Termal macun yenileme, toz temizliği ve fanı yağlayıp fan hızını kendimiz kontrolle aldıktan sonra dediğim gibi diğer kasalar kadar sağlam ve sağlıklı çalışır. Ayrıca ode çipi yok artık piyasada HEN/HFW ve CFW var bütün kasalar yazılımsal olarak kırılıyor.
 
Xbox 360 adına da bir rehber yapabilirsiniz beyaz sürümler hariç hata verme oranı düşüktür ve 2014 modele kadar çiple kırılabilmesi iyi bir şey ayrıca donanım olarakta küçük bir adım önde ancak maalesef özel oyun bakımından eli PS kadar güçlü değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı