PS3 kolu USB aygıtı tanınmadı hatası veriyor

finn00

Femtopat
Daha fazla  
Kol orijinal PS3 kolu bildiğiniz gibi PC'ler PS3 kolunu desteklemiyor, bunun için ScpToolkit kullanıyordum. Birkaç gün önce oyun oynamak için kolu taktım fakat bu hatayla karşılaşmaya başladım, çıkarıp başka cihaza taktım, PS3'te kol sorunsuz çalışıyor. Ayrıca sürücüleri sıfırlamayı usbdeviewle silmeyi ScpToolkit üzerinden sürücüleri sıfırlamayı denedim. Diğer USB girişlerinede takıp denedim yine aynı hatayı alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam olay net, PS3 kolu fiziksel olarak sağlam çünkü PS3'te çalışıyor. Windows tarafında ise tanımama problemi yaşıyorsun ve bu tamamen ScpToolkit'in bıraktığı kalıntılarla ilgili. Usbdeview silse bile sistem aygıtı hâlâ arızalı olarak algılıyor. Yani sorun senin yaptığın bir şey değil, Windows'un aygıt geçmişinde kalmış bozuk tanımdan kaynaklanıyor.

Aygıt Yöneticisi'ne girip görünmeyen aygıtları açman lazım. Görünüm menüsünden “bağlı olmayan aygıtları göster” seçeneğini aktifleştir, orada gri renkte kalan “unknown device”, “playstatıon(r)3 controller” ya da benzeri tüm kalıntıları elle kaldır. Bunlar sistemde hala bozuk sürücü olarak görünüyor ve ne takarsan tak hep o hatayı atıyor.

Eğer bu da yetmezse zadig yazılımıyla kolun sürücüsünü sıfırdan yazdırabilirsin. Kolu tak, Zadig'de list all devices de, PS3 kolunu bul, WinUSB veya libusbk seç, replace driver yap. Ardından sistem yeniden başlatılır, bu adım SCP'nin arka planda dokunduğu düşük seviye sürücüleri düzeltebilir.

ScpToolkit kurulumunun temiz olduğundan da emin olman gerekiyor. C:\Windows\System32\drivers içinde ScpVBus.sys, ScpVirtualBus.sys gibi dosyalar varsa silinmeli. Aynı şekilde program dosyaları ve Registry'de kalan izler de kaldırılmalı. Revo Uninstaller gibi bir araçla komple temizleyip ScpToolkit'i baştan kurarsan sorun büyük ihtimalle ortadan kalkar.

Yine olmazsa dshidmini gibi alternatif çözümlere yönelmen gerekebilir. ScpToolkit güncellenmeyeli yıllar oldu ve artık her sistemde aynı stabiliteyi vermiyor. Ama düzgün temizlenip kurulursa hâlâ çalışıyor. Şu an yaşadığın şey, sistemin kolu kalıcı olarak “bozuk” zannetmesi. Onu ikna etmeden bu hatayı aşamazsın.

Öncelikle ScpToolkit'in sürücülerini ve kendisini tamamen kaldır bilgisayarı yeniden başlat tekrardan ScpToolkit'in en yeni versiyonunu yükle temiz kurulum yap kolu tak eşleştir. Eğer olmazsa better DS3 veya ınputmapper yazılımlarını dene. Ya da daha yeni sürücü desteği olan DS4Windows'u kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…