PS3 NTSC-PAL Kısmında Yaşadığım Sorun

TheBucurGavat

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar. Geçen PS3'üme aldığım kutu oyununun bölge sebebiyle çalışmaması üzerine internette küçük bir araştırma yaptım. Ve araştırdığım kadarıyla her bölgeden PS3 her bölgeden oyunu çalıştırabilirmiş, PSN üyeliğinin bölgesinin farklı olması durumunda PS mağazasından alınan eklenti paketleri çalışmıyormuş. Fakat benim durum bunun tam tersi: Aldığım oyun (Persona 4: Arena) sıfır jelatininde, bandrollu ve PAL (2. Bölge) idi. PS3'üm ise NTSC (1. Bölge) idi (NTSC-A mı, NTSC-J mi? O konuda pek bilgili değilim fakat kabul tuşu yuvarlak). Şimdi, benim anlamadığım ve yardımınızı istediğim kısım ise bugüne kadar PS3'üme biri NTSC olmak üzere 20 'den fazla disk şeklinde PAL oyun taktım, hepsi de çalıştı. Ayrıca internette gördüğüm kadarı ile her bölgeden PS3'ün her bölgeden oyunu çalıştırıyor olmasına rağmen neden cihazım bu oyunu çalıştırmadı? Bölge fark etmezliği bilgisi yanlış mı? Yanlış ise neden daha önceden cihaz, taktığım PAL diskleri çalıştırdı? Kafamda deli sorular. Bunları düşündükçe beynim yanıyor. İnternetten araştırdım, bölgeler fark etmez (eklentiler hariç) yazıyor. Daha da beynim yandı. En sonda ise buraya derdimi yazayım da belki yardım alırım dedim. Lütfen yardım edin arkadaşlar, bu oyunu oynamak istiyordum. Ayrıca daha büyük bir sorun, daha alacağım PS3 oyunları var (bazıları yurtdışından, Amazon'dan, olmak üzere) ve alacağım bir diğer oyununda böyle olmasından korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı