PS3 takılı olan HDD çıkmıyor

Kol Böreği

Decapat
Merhaba. Bir tanıdığım bana PS3'ünü hediye etti. Konsolun içinde kendi sabit diski (12 GB) ve bir HDD (500GB) var. Konsolu sabit diskten başlattığımda sorun yok ama HDD'den başlattığımda acayip donmaya başlıyor, bazen oyunlara girmiyor bile. Merak edip içini açtım. Resimdeki gibi HDD kızağı yok ve elimle hareket ettirince oynuyor. Kızağı olmadığı için HDD'yi çıkaramıyorum. Nasıl çıkaracağım?

Dosya Ekleri

• 20240823_180016.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 60
  • 20240823_180005_copy_1722x3060.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 52
Hocam tanıdığınız kendisi mi HDD yükseltmesi yaptı yoksa fabrikadan çıkma mı 500GB ile gelmiş? Bende stock 500GB var hiç bu şekilde bir durumla karşılaşmadım. Fotoğraflarda da bir anormallik var gibi. İlk baştaki soruyu öğrenebilirsem yardımcı olabilirim belki.

Hocam konsol normalde kendi sabit diski ile geliyor. Bana konsolu veren kişi kendisi HDD yükseltmesi yapmış ama sanırım düzgün takmamış. Çünkü ilk açtığımda hiçbir vida yoktu ve HDD kızağı bulunmuyordu. Kızak olmadığı için de HDD sabit durmuyordu. Benim yapmak istediğim şey HDD'yi çıkartıp düzgün bir kızak takmak ama bir türlü çıkaramıyorum. Oraya sıkışmış.

Hocam tanıdığınıza bir sorun bunu nasıl takmış diye bir sıkıntı var gibi bende tam çözemedim.

Hocam öncelikle içinde bir parça var HDD'yi sarmalayan yamulmuş gibi duran. İlk çıkan XBOX'larda kullanılan bir parçayı çok andırıyor. HDD'yi SSD ile değiştirirken veya bu PS3'lerdeki gibi olan HDD güncellemelerinde gerekli olan bir parçadır. Sanırım tanıdığınız kızak diye o parçayı takmış. Önerim işi sağlama alıp yetkili serviste kasayı açtırıp yuvayı yeniletmenizdir.

Hocam tanıdığınıza bir sorun bunu nasıl takmış diye bir sıkıntı var gibi bende tam çözemedim.
Anladım hocalarım teşekkür ederim. Çözebilirsem yazarım konuya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…