PS3'ün mağazası bile yanlış hatırlamıyorsam 2020-2021 gibi kapandı. 2006 yılında çıkan makinenin 15 sene mağaza desteği aldığını varsayarak tahmin edersek:
2013 yılında çıkan cihazın 2027-2028 gibi kesileceğini söyleyebiliriz. PS6'ya geçtiğimiz zaman oluyor bu tarih de.
PS3 mağazası açık şuan hatta belirli yöntemler ile hâlâ oyun alınabiliyor. PSP tamamen kapandı fakat PS3 ve PS Vita için durum böyle.PS3'ün mağazası bile yanlış hatırlamıyorsam 2020-2021 gibi kapandı.
PS3'ün mağazadan hala oyun alabiliyorsunuz ama PS hesabına para yatırarak diye biliyorum. PS3, Sony için başarısız bir konsoldu ona rağmen uzun süre destek verdi. PS4 gibi 100 milyon satmış cihazı uzun süre mağaza desteği olur.
PS3 mağazası açık şu an hatta belirli yöntemler ile hâlâ oyun alınabiliyor. PSP tamamen kapandı fakat PS3 ve PS Vita için durum böyle.
PS3 oyunlarına erişim için bir PS3 şart iken PS4 oyunlarına erişim için bir PS4 şart değil. PS5 sahipleri aynı zamanda bir PS4 de almış oldukları için ve PS5 satışlarının da şu anda 50 milyonu geçtiğini bir PS4 kadar olmasa bile belki ona yakın satacağını düşünürsek PS4'te 2028 gibi kalan oyuncu kitlesi %kaç olacak sizce
O yüzden ben düşünmüyorum "uzun süre" adı altında mağaza desteğinin devam edeceğini 2027-2028 gibi bence bay bay.
Yani ben öyle görmüştüm zamanında haberlerde ve PS blog sayfalarında. PS network servisleri kapanıyor ve dolaylı olarak da mağaza da gidiyor deniyordu. Halen takla atarak oyun alınabiliyorsa iyi.
Ne kadar iyi satarsa o kadar potansiyel var firmalar için.
Evet, PS3 Store'a şuan PS3 haricinde bir cihazdan erişebilmek mümkün değil fakat bildiğim bir site var orda hangi oyunların satıldığı gözüküyor.PS3 oyunlarına erişim için bir PS3 şart iken PS4 oyunlarına erişim için bir PS4 şart değil. PS5 sahipleri aynı zamanda bir PS4 de almış oldukları için ve PS5 satışlarının da şu anda 50 milyonu geçtiğini bir PS4 kadar olmasa bile belki ona yakın satacağını düşünürsek PS4'te 2028 gibi kalan oyuncu kitlesi %kaç olacak sizce
O yüzden ben düşünmüyorum "uzun süre" adı altında mağaza desteğinin devam edeceğini 2027-2028 gibi bence bay bay.
Yani ben öyle görmüştüm zamanında haberlerde ve PS Blog sayfalarında. PS network servisleri kapanıyor ve dolaylı olarak da mağaza da gidiyor deniyordu. Halen takla atarak oyun alınabiliyorsa iyi.
Sony 2025 demişti2020 yılında 2-3 yıl sonra PS4 desteği kesilecek dediler. 4 yıl oldu. Hiçbir şey olmadı. Ne zaman kesilir bu destek? Konsol çıkalı 11 yıl oldu. PS3'ün fişi 8 yılda çekilmişti.
Zaten şu an PC var. Ama monitörüm kötü (720p 60 Hz).Aklınız varsa PC'ye geçin. Yani ben 2 hafta önce PS4 Pro aldım çok uzun sürmez 5'e de geçerim de Battlefield 1 kolda hiç tatmin etmedi zorlanıyorum. Kontrol freek aldım gelecek bakalım onunla biraz daha iyi oluyor. Güzel PC'lerde topladım da PC'de zevk alamamamın sebebi Gaming monitor olmamasıydı.
Zaten şu an PC var. Ama monitörüm kötü (720p 60 Hz).