PS4 Pro sistem güncellemesinden sonra çok donuyor

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba, umarım iyisinizdir. İyi Sosyaller diliyorum.

PS 4 Pro CUH-7016 konsolum var. Daha 2 yıllık, bakımlarını da geçen ay yaptım. Sorunsuz, fişek gibi çalışıyordu.

Bugün oyun oynarken yeni sistem güncellemesi geldiğini fark ettim (11.52) sistem güncellemesini yapıp kapattıktan 2 saat sonra oyun oynamak için yeniden açtım. Lâkin, makineye öyle bir şey olmuş ki açılışı bile acayip uzun sürdü. Menüde çok aşırı şekilde kasıyor, örneğin GTA 5 oynarken kaplamalar yüklenmiyor, PES 2020 oyununu açmıyor, açılış ekranında kalıyor gibi vs.

Yardımcı olmanız adına çok memnuniyet duyarım. Zar zor aldığım konsolun bozulmasına çok üzülürüm gerçekten. Umarım bir çaresi vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rebuild Database yap. Cihazın önce internet bağlantısını kes ve cihazı kapat. Tekrardan güvenli mod da aç.

Güvenli mod da cihazı açmak için konsolun güç tuşuna basılı tut ikinci bip sesini duyana kadar.

Biraz bekleyeceksin bu süre zarfında konsolu kapatma.

Bir ihtimal sorunun çözülmez ise FW kaynaklıdır bekleyeceksin.

Ara güncellemeler geldiğinde hemen konsolunu güncelleme sana zorunlu kıldığı vakit güncelle.

Verdiğiniz bilgiler adına teşekkür ediyorum. Üstte dediklerinizi yaptım, lakin değişen birşey olmadı.

FW kaynaklıdır bekleyeceksin dediğinizi anlayamadım, açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca, konsola sistem yazılımı güncellemesi geldiğinde zorunlu kıldığı vakit güncelle demişsiniz ama konsollarda durum ayrı. Güncelleme geliyor, istediğin vakit yaparsın. İşte bazıları güncelleme yapmayarak sürüm eski kalıyor ve böylece kırdırma işlemi yaptırıyorlar. Benim böyle bir amacım olmadığından ve sistem yazılımı güncellemesi yapmadığın zaman bazı oyunların online kısmını oynayamıyorsun vs. gibi sorunlar oluyor.

FW= Firmware ( Sistem yazılımı)

Majör güncellemeler halka açık yayınlanmadan günler hatta aylar önce küçük bir kesimin katıldığı beta olur.

Sorunlar varsa bu süre zarfında giderilir fakat ara güncellemeler de beta genelde olmaz.

Ara güncellemeler geldiğinde PSN hesabınızı kullanmak için hemen güncelle demez. PSN bağlantınız devam eder ve online hizmetlerden yararlanırsınız. 3-5 gün genelde ve 1 hafta sonra sizi hafiften taciz edip en sonunda zaten kendi bir şekilde günceller.

İlk başta dediğim gibi ara güncelleme çok yeni beklemekten başka bir çareniz yok.

Alternatif olarak tekrardan güncelleyebilirsiniz.

USB belleğe PlayStation sitesinden son sürümü indirin ve yazdırın. Güvenli mod da cihazı çalıştırın ve USB yoluyla güncelleyin.

Elinizde boşta bir HDD varsa onu takıp PS4 sistemini kurarak da deneyebilirsiniz belki de HDD zamanla bozulmuş olabilir.

Aynı sorunu yaşarsınız sorun sistem yazılımında fakat sorun olmaz ise HDD kaynaklıdır.

Önceden kullanıp çıkarttığınız HDD yi daha sonra takabilirsiniz içindekileri sıfırlamaz.

Verdiğiniz bilgiler adına tekrardan teşekkür ediyorum.

Konsolu USB yoluyla güncelledim. Lakin hala aynı.

HDD konusuna da gelince, cihaz daha 2 yıllık, 1 ay önce resmi garantisi bitti ve tüm bakımını yaptım. Dediğim gibi güncellemeden önce fişek gibi çalışıyordu. Konsolu çok sağlam bir yerde tutuyorum, 2 yıldır kıpırdamamıştır bile. Yani herhangi bir düşme sonucu vs. HDD zarar gelme durumu yok. HDD hiç yormadım, içinde sadece dijital olarak GTA 5, The Last of Us Remastered, PES 2020 var. Yani 600 GB gibi bir kısım boş zaten.

Bazı arkadaşlarımın var 8 yıldır tak demeden çalışıyor. Demek ki nasip, yapacak bir şey yok.

İşte, anlattığım gibi. Başka bir tavsiyeniz yoksa yarın bir tamirciye götüreceğim.

Oyun kaplamalarının geç gelmesi, Menülerde donma, Cihazın geç açılması, Oyunda buglar oluşması aynı zamanda HDD sorunundan da kaynaklanır kendimden iyi biliyorum.

HDD nin illaki zarar görmesi yada bozulması için havasızlığa ve darbeye maruz kalması gerekmez. Cihazın içindeki HDD 1 yılda durduk yere bozulmuştu benim.

Bu yüzden boşta HDD varsa 10 dakika da sorunun yazılımda mı yoksa HDD kaynaklı olduğunu anlayabilirsiniz.

Sorun zaten yazılımsal ise tamirci birşey yapmadan geri gönderecek sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…