PS5 alınır mı yoksa PS6 mı beklenmeli?

Xenonn_n

Centipat
Daha fazla  
PS5 almayı düşünüyorum ama ChatGPT PS6 tahmini 1-2 yıl sonra çıkacak diyor. PS6 çıkmasına az kalmışken ve PS5'in 6 yıllık cihaz olduğunu varsayarsak almak mantıklı mı yoksa PS6 mı beklenmeli? Ne kadar süre dayanır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı konuyu ben de düşündüm, araştırdığım kadarıyla ps6 oyunları zaten konsol çıktıktan 1 2 yıl sonra çıkıyormuş. Zaten konsolun çıkmasına da 1 2 yıl olduğunu düşünüyoruz. O yüzden ps5'in önümüzdeki 3-4 sene hala güncel kalacağını düşünüyorum. Bir de bonus olarak muhtemelen ps6 çıkar çıkmaz alınabilecek bir fiyatta olmayacak +1 +2 yıl da fiyatın normalleşmesi için koy.

PS 5 Pro henüz 1 yıllık cihaz, PS 6'nın en en mantıklı çıkış tarihi kasım 2027 yani 2028 başı diyelim biz ona.

PS 6 oyunları da dahil edersek 3 yıllık bir süreç var.

Pro alabilirsin, PS 6 çıkınca satar PS 6'ya geçersin.

PS5 almayı düşünüyorum ama ChatGPT PS6 tahmini 1-2 yıl sonra çıkacak diyor. PS6 çıkmasına az kalmışken ve PS5'in 6 yıllık cihaz olduğunu varsayarsak almak mantıklı mı yoksa PS6 mı beklenmeli? Ne kadar süre dayanır?

Öncelikle bu soruyu yapay zekalara falan sormanıza gerek yok. Konsol nesli 7 sene sürer. PS5, Kasım 2020'de çıktı. PS6 da kasım 2027'de çıkacak. Bu olay her sene Eylül'de iPhone lansmanı yapılması kadar net bir olay. Hiç boşa haber kaynaklarının gazına gelip 2026 veya 2028 gibi tarihlere itibar etmeyin. Tabii küresel anlamda bir kriz, savaş vs. olur bu tarihi etkiler. Ben normal şartlara göre konuşuyorum. Ek olarak her konsol çıktıktan bir 3 sene daha eski nesile destek devam eder.
Zaten PS5'in daha 2 yıl ömrü olduğunu, 3 yıl da PS6 çıktıktan sonra güncel oyun desteği alacağını düşünürsek daha 5 senesi var. Yani 5 yıl dayanır sorunuz cevabı. Elbette daha da uzun gider, sadece FC oynayacaksanız daha da destek alıyor o tarz oyunlar. Siz bugünden PS5 alın, 2 sene sonra PS6 çıkmadan satmak isterseniz satarsınız zaten ülkemizde PS'lerin 2. elleri çok fazla değer kaybı olmadan rahatça satılabiliyor. Ancak PS6 ilk çıktığında yani kasım 2027'den kasım 2028 belki 2029 yıllarına kadar karaborsa olacağını, stok bulmakta çok zorlanacağınızı da hatırlatayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı