PS5 alınır mı?

Hali hazırda oyunları açabilecek düzgün bir PC var mı? XB oyunları PC'de oynanabiliyor bildiğiniz üzere. Yoksa, XB tercih edilmeli. Varsa, PS5 alabilirsiniz. PC veya XB olmadığı halde PS5 alırsanız, oyun fiyatlarının altından kalkması zor olur. Sadece PS exclusive oyunları alıp, geri kalanını XB veya PC'de oynamak en mantıklısı. O yüzden PC yoksa XB seçilmeli diyorum. Çünkü Game Pass ile uygun fiyata onlarca oyuna erişim sağlayabiliyorsunuz. PS5 sadece exclusive oyunları oynamak için alınır. 3. parti oyunları almak büyük bütçeler harcamayı gerektirir. Bunu göze alıyorsanız, tabii ki seçimi PS5'ten yana kullanın. Stoklara girince ben de alacağım.

Benim düşüncem her zaman PC veya XB yanına PS almak. Çünkü PS'yi sadece exclusive oyunlar oynamak için alıyorum. Normal oyunları PS'de oynamak için bayağı zengin olmak gerekiyor :)
 
Son düzenleme:
Şu an Playstation 5 stok ve belli başlı sorunları mevcut. Xbox da series s tarafında stok sorunu yok onlarda da sorunlar oluşabiliyor ancak microsoft garantisi netten okuduğum kadarıyla sony'den çok daha iyi. Bana kalsa konsolların xbox ve ps de olsa ilk parti cihazları alınmaz. İlla slim modellerini mi bekleyelim diye bir kuşku olmasın kafanızda. Bu cihazların da üretim numaraları var. Dışarıdan aynı ama ana problemlerin çözüldüğü konsol sürümleri de oldu. Örneğin: Ps4 CUH 1000 serisi cihazlarda mavi ışık hatası vardı. Bu hata yüzünden cihazlar açılamıyordu ve teknik işlem gerekiyordu. Bu sorun CUH 1100 ve CUH 1200 serisi cihazlarda düzeltildi. Ondan sonra da Slim ve Pro cihazları sürmüştü Sony piyasaya Playstation 4 için. Xbox da gamepass gibi güzel bir avantaj da var. Elinizde hali hazırda Playstation 4 varken Xbox Series s almanız daha doğru olur bence. Playstation 4 henüz ölmedi hatta ölümüne daha çok var diyebilirim. Playstation 5'e geçiş özel oyunların yavaşça playstation 4 ü tamamen terk etmeye başladığı PES ve FIFA dışında oyun çıkmadığı zaman geçmek daha mantıklı bence. Ben Playstation 3 den 4 e geçişi tam da o zaman cihaz çıktıktan 2 yıl sonra 2015 sonu yapmıştım. 2020'e kadar kullanıp PC'ye geçtim PC olmasa Xbox Series S alırdım ancak şuan stokları ve sorunları düzeltilmiş bir PS5 bekliyorum. Ha sorunsuz gelen var mı ? var elbette. Ama coil whine ve oyun açmama, oyundan atma gibi aslında yazılımsal gözüküp ne yapılsa yapılsın çözülmeyip en son servise gitmek zorunda kalan PS5'ler de var. O yüzden PS4 ile idare edip yanına Xbox Series S alıp stok ve sorunları arındırılmış bir PS5 bence çok daha iyi bir seçim olacaktır.
 
Ahahahahaahaha hiç sanmam PS5 Pro yaklaştıkça 400 dolar veya 300 dolarlara kadar iner konsollar her jenerasyon öyle oldu .
Tamam.
2023.PNG
Şuan.PNG
 
Hocam denklem çok basit.
Exclusive seven biri iseniz PS5 almanız lazım ama oyunları artık 600₺ üstü.
Rekabetçi tarzı oyunlar seven bir iseniz Xbox alıyorsunuz. Çünkü yeni gelecek Forza 5 bile çıktığı gün Game Pass de. EA oyunları da var artık.
Ama dediğim gibi benim rekabetçi ile işim olmaz ben hikayeli oyun seviyorum diyorsanız seçeneğiniz belli.
İyi geceler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı