Ben hemen bir açıklama yapayım. Playstation 4 ve Xbox One döneminde Ps'yi daha öne çıkaran şeyler nelerdi?
1-Fiyatının daha makul olması. Yanlış bilmiyorsam Xbox'tan 100 dolar daha ucuza çıkarttı konsolunu.
2-Ps'ye özel olan bazı oyunlar.
3-Ps'nin önceki dönemlerde yakaladığı başarılarla daha çok tanınması (Şahsi fikrim)
Peki yeni jenerasyonda neden Xbox daha avantajlı?
1-Öncelikle Xbox'ın aklı başına geldi bi kere, yeni Xbox'ın Ps'den daha ucuza çıkacağı söyleniyor. Bunu tabi zaman gösterecek.
2-Ben geçtiğimiz dönemde olan bazı AAA oyunların Xbox'a gelmemesi durumunun çözüleceğini düşünüyorum. Ayrıca Xbox'ta game pass gibi mükemmel bir sistem var. Eğer ilerleyen zamanda sistem bozulmazsa Xbox, game pass ile oyunculara sunduğu avantajların ekmeğini konsol satışlarında yiyebilir.
3-Bize sunulan teknik özelliklere bakarsak Xbox azıcık da olsa daha güçlü bir konsol piyasaya sürüyor. Bunun artısı ne diye soracak olursanız konsol arayüzü bir tık daha hızlı olabilir, belki ileride çıkacak bazı oyunlarda Ps 60 FPS desteğini kesmesine rağmen Xbox kısa bir süre daha desteğini devam ettirebilir.
Bir de Ps 4 ve Ps 5 arasındaki farka değinelim. Aslında bence bu Ps 3 ile Ps 4'ü kıyaslamak gibi bir şey
. Ps 4 artık ölmeye başlıyor, yeni oyunlara yetmemeye başladı. Bir süre daha yeni oyunlara Ps 5'e göre daha düşük FPS ve çözünürlük seçenekleriyle, belki de grafik kısıtlamalarıyla desteğini devam ettirecektir. Zamanı gelince de fişini çekecekler cihazın. Ps 5 bir kere Ps 4 ile karşılaştırılamayacak bir canavar. Yani sözün özü yeni konsolları bekleyin. Xbox almanızı da şiddetle tavsiye ediyorum.