PS5 görüntü kalitesi ve FPS durumu

Hocam tüm PlayStation'lar 30 FPS kilitli idir. Bu kuralı bozan birinci PS 4 Pro ikinci ise PS 5 idir PS5 60 FPS verir.

Yani 1080'de olsa 60 FPS. 120 bile olmaz mı 4K ekranda verilen FPS değeri ile paralel mi olur? Örneğin a oyunu 4K 120FPS yine a oyunu 1080 120FPS?
4K 60FPS garantisi veriyorlar. Ama o cihazla 1080P oynamayın yazık olur bence.
Haklısınız ama şu anlık durum öyle gözüküyor üreticilerin 1080 için de vaatleri var.

Yani 1080'de olsa 60 FPS. 120 bile olmaz mı 4K ekranda verilen FPS değeri ile paralel mi olur? Örneğin a oyunu 4K 120FPS yine a oyunu 1080 120FPS?

Haklısınız ama şu anlık durum öyle gözüküyor üreticilerin 1080 için de vaatleri var.
Olay sadece fps değil. Herhangi bir oyun 120 Fps verdiğinde (Bu oyun A oyun da olsa), sistemi termal açıdan zorlayacaktır. Kaldı ki TV'nizin de 120 hz olması lazım bunun için zaten. Ben 60 Fps kilidi olacağını düşünüyorum.

1080P oyunculuk için series s almak daha iyi olacaktır bence.

Evet ama geçici bir durumdur. Şu an PS5'in fiyatından dolayı elimde param kalmıyor. Yakın zamanda 4K TV'yi alacağım.
O donanım gücüyle 4K 120 FPS hayalden öte.
PS5'te küçük kardeşi gibi 3 sene sonr 4K 30 FPS'ye düşecek sonra da Pro çıkarırlar.
Zannetmiyorum 120 FPS verebilir özellikle kendi oyunlarında.8K vaat ediyorlar bu yüzden 4k120FPS verebilir diye düşünüyorum hepsinde olmasa bile.
Olay sadece FPS değil. Herhangi bir oyun 120 FPS verdiğinde (bu oyun a oyun da olsa), sistemi termal açıdan zorlayacaktır. Kaldı ki TV'nizin de 120 Hz olması lazım bunun için zaten. Ben 60 FPS kilidi olacağını düşünüyorum.

Haklısınız.
Evet teşekkür ediyorum tam anlamasamda böyle konulardan. Yararlı oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı