PS5 Hangi Ekran Kartına Denk?

TFLOPS değerine bakarsak RTX 2080 gibi bir ekran kartı var PS5'te lakin oyunlar konsollar için özel olarak optimize edilir. İleride RTX 2080'nin kastığı bir oyunda PS5'te akıcı olarak oynuyor olabilirsiniz.
 
Yeni nesil konsolların ilk çıktığı yıllar buna benzer şeyler söylenmezse zaten kıyamet kopar. PS4'ün ilk zamanlarda da düzgün oyun yoktu.
İlk oyunları PS3'e de çıkan AC Black Flag, BF4, Watch Dogs vs. gibi 3. parti oyunlar. Exclusive olarak ise şu an sorsan çoğu kişinin "o ne?" sorusunu soracağı killzone Shadow fall ve ınfamous second son oyunlarıydı. Asıl baba oyunlar 2015'te sonra gelmeye başladı 2018'den sonra ise zirve yaptı.

Optimizasyon her zaman kafa yorulması gereken bir alan. PS5 bugün PC kadar güçlü. Yarın RTX 4000 çıktığı zaman PS5'in ray trace vs. özellikleri PC'lerin yanında oyuncak gibi kalacak. Ancak oyun yapımcıları var olan potansiyelin tamamını kullanmak için makinenin suyunu sıkacaktır. PS4'ün ilk çıkan oyunları ile son çıkan oyunları arasında bile devasa grafik farkı mevcut. En basitinden TLOU Remastered ve TLOU2. ikisi de PS4'e çıktı. İkisini de yapan aynı firma. Birisinde upscale edip piyasaya sürdüler diğerinde ise optimizasyonun dibine vurup "vay be!" dedirtecek grafikler meydana getirdiler.

Bahsettiklerin PS özel oyunları için geçerli ve Days Gone hariç problemli çıkış yapan oyun yoktu. Zaten burada asıl sıkıntı 3. parti firmaların teknik anlamda rezalet olan oyunlarında PS4 de 20FPS de gezen oyunlar olsun çok büyük örnekleri oldu kötü optimizasyon anlamında. PS5'in güçlü olması onların üşengeçliği için bir nimet teknik tarafı hiç umursamıyor 3. parti firmalar.
 
3080 4k da dlss olmadan rahatlıkla 60fps verebiliyor. Ray tracing kapali kaldıgı surece
 
Grafik karşılaştırmalarında bazı detaylar eksiktir konsollorda. Eskiden beri öyleydi. Bir de fps kısıtlaması yapılıyordu şimdi var mı bilmiyorum.
 
2070 Super ya da 2080'e denk ama optimize edilen cihaz tek olduğu için daha stabil çalışıyor oyunlar konsollarda. PC'de bir sürü farklı bileşen olduğu için optimize etmek daha zor.
 
Herkes tutturmuş 5700XT 2070S diye.
Dah 5700XT'de RDNA2 yok, rt yok. Zaten sırf teraflops ile Nvidia kart ile kıyaslamsnın manası yok. Ona bakarsan rtx 3080'de 30 teraflops. Ps5'ten 3 kat güçlü mü demek?
Yine tam dengi olmasığı için PS5, 6600XT'ye yakın diyebiliriz.
 
Ha oyle mi olmus kanka
Daha olamadılar hocam bekliyorum, M1 den kastiğim M serisi olanlar genel olarak. Max versiyonları fena olmayan düzeyde oyun oynatıyor. Tabi bir ekran kartı değiller henüz, gerek destek gerekse yazılım farkından dolayı yeterde düzeyde değiller. Fakat ilerleyen zamanda güzel oyun performanslarını görecez bence.🥳
 

Yeni konular

Geri
Yukarı