PS5 için oyun tavsiyesi

Bugün itibarıyla ilk defa PS dünyasına adım attım diyebilirim. En son PS maceram PS1 ileydi ve o zamanlar elimde sadece 3 oyun vardı döne döne aynı şeyleri oynardım zamanla onlar da çizildi ve cihaz çöpe gitti...

Şimdi uzun yıllar sonra PC tarafını bırakıp konsola geçtim ve şunu söylemeliyim, arayüz olarak PC tarafında işkence çekiyoruz arkadaşlar. Ne dersek diyelim oyun açma kapatma arayüzde gezinme ve akıcılık konusunda bu cihazlar mükemmel ya.

Gelir gelmez oyunlara para gömmedim, bugün 2 saat kadar UFL, 1-2 saat kadar da Marvel Rivals falan denedim. Ve çok hoş bir deneyimdi benim için. Şimdi yavaştan oyun almaya başlayacağım. PS aboneliğini de daha başlatmadım. Abonelikte olan oyunları önermezseniz sevinirim... Mesela abonelikte Spider-Man yoktu sanırım sizce alınır mı? Yoksa aboneliğe eklenir mi? Yoksa ilk abonelik oyunlarını sömürüp sonra mı oyun almak mantıklı olur? Hem aboneliğe para verip aynı anda oyunlara para vermek istemiyorum.
Hocam eğer abonelik deluxe olacaksa ilk abonelik sömürmen fikrimce daha mantıklı olur. Uncharted hırsızlar mirası koleksiyonu var, Tomb Raider oyunları var sağlam oyunlar var. En sağlamı zaten bana göre TLOU part 1 deluxe aboneliğinin dışında futbol oyunu seviyorsan fc 25 bazen deli indirime giriyor ben indirimdeyken 900 tl almıştım, hatta şu anda 4000 tl den 1600 tl ye düşmüş. Days gone remastered, assasins creed shadows ve silent hill 2 öneriyorum. Spider man remastered da çok sağlam oyun

Hocam eğer abonelik Deluxe olacaksa ilk abonelik sömürmen fikrimce daha mantıklı olur. Uncharted hırsızlar mirası koleksiyonu var, Tomb Raider oyunları var sağlam oyunlar var. En sağlamı zaten bana göre TLOU part 1 Deluxe aboneliğinin dışında futbol oyunu seviyorsan FC 25 bazen deli indirime giriyor ben indirimdeyken 900 TL almıştım, hatta şu anda 4000 TL'den 1600 TL'ye düşmüş. Days Gone Remastered, Assassin's Creed shadows ve Silent Hill 2 öneriyorum. Spider-Man Remastered da çok sağlam oyun

• Spider-Man 270TL
  • RDR2 250₺
  • GTA 5 200₺
  • Mafia 95₺
  • AC Odyssey veya Valhalla

Ve 1-2 ucuz oyun daha alacağım. Bunlar zamlanmamış veya fiyatı hala 300'ün altını gören güzel oyunlar. Sonra abonelik alıp aboneliği sömüreceğim en son satın aldıklarıma döneceğim gibi düşünüyorum.

Bahsettiğiniz Days Gone Remastered ve AC shadows falan gereksiz pahalı.

• Spider-Man 270TL
  • RDR2 250₺
  • GTA 5 200₺
  • Mafia 95₺
  • AC Odyssey veya Valhalla

Ve 1-2 ucuz oyun daha alacağım. Bunlar zamlanmamış veya fiyatı hala 300'ün altını gören güzel oyunlar. Sonra abonelik alıp aboneliği sömüreceğim en son satın aldıklarıma döneceğim gibi düşünüyorum.

Bahsettiğiniz Days Gone Remastered ve AC shadows falan gereksiz pahalı.
Hocam gayet mantıklı bir karar aldığını düşünüyorum. Mafia ve GTA 5 oynaması pek keyifli olmayacağını ama bazı durumlara göz yumarsan güzel fikir olduğunu düşünüyorum. O iki oyunu önerme sebebim genelde bu tarz (fiyatı yüksek) oyunlar çok iyi indirimlere giriyor takip etmeni öneririm. Belki uygun gördüğün bir fiyata düşebilir.

Hocam gayet mantıklı bir karar aldığını düşünüyorum. Mafia ve GTA 5 oynaması pek keyifli olmayacağını ama bazı durumlara göz yumarsan güzel fikir olduğunu düşünüyorum. O iki oyunu önerme sebebim genelde bu tarz (fiyatı yüksek) oyunlar çok iyi indirimlere giriyor takip etmeni öneririm. Belki uygun gördüğün bir fiyata düşebilir.

Hocam Mafia ve GTA 5 oynaması pek keyli neden olmuyor? Bir sıkıntı mı var?

Hocam Mafia ve GTA 5 oynaması pek keyli neden olmuyor? Bir sıkıntı mı var?
Keyifli olmama sebebi aim assist yok yani biraz zorlanabilirsin oynarken. Şahsen kol ile aim assist olmadan oynamak bana işkence gibi geliyor. Bu iki oyunda çatışma anında bir anda ölebilirsin ama diyorsan ki ben hallederim sıkıntı yok o zaman keyifli olur.

Link attım bak üste PlayStation Plus yazıyor tıkla azıcık aşağı in orada belirtiyorlar hangi oyun girip hangi oyun çıkacağını veya hangi oyunları bedava vereceği.
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama ben dünden beri hala bulamadım o kısmı yardımcı olur musunuz?? Sistemden çıkarılacak oyunlar nerede yazıyor?

Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama ben dünden beri hala bulamadım o kısmı yardımcı olur musunuz?? Sistemden çıkarılacak oyunlar nerede yazıyor?
Hocam sürekli çıkarmıyorlar. Eğer oynadığınız bir oyun varsa 1-2 hafta önce zaten ps da oyuna giremeden önce başlat tuşunun üstüne bildiride bulunuyor bu oyun 20.01.2025 de ps+ kaldırılacaktır diye.

Anladım Xbox gibi önceden bir liste paylaşmıyor yani
Hocam yazdıklarınızı anlamadım ama dahil olmak istedim. PS Plus aldığın zaman aldığın üyeliğe göre kocaman bir kütüphane veriyor. Her ay 3 tane yeni oyun geliyor onu kütüphanene eklersen bir daha çıkmaz. Üyeliği aldığın zaman verdiği devasa kataloğa oyun eklendiğini gördüm ama şu ana kadar oyun çıktığını görmedim. Yani demek istediğim üyelik aldın diyelim sonra oyunu indirdin oyun katalogdan çıktı oyunun yarım kaldı olmuyor.

Hocam yazdıklarınızı anlamadım ama dahil olmak istedim. PS Plus aldığın zaman aldığın üyeliğe göre kocaman bir kütüphane veriyor. Her ay 3 tane yeni oyun geliyor onu kütüphanene eklersen bir daha çıkmaz. Üyeliği aldığın zaman verdiği devasa kataloğa oyun eklendiğini gördüm ama şu ana kadar oyun çıktığını görmedim. Yani demek istediğim üyelik aldın diyelim sonra oyunu indirdin oyun katalogdan çıktı oyunun yarım kaldı olmuyor.
PlayStation’da iki farklı sistem var:

1. Monthly Games (Aylık Oyunlar):
    • Her ay 3 ücretsiz oyun veriliyor.
    • Bu oyunlar PS+ aboneliğin olduğu sürece kalıcı olarak kütüphanene ekleniyor.
    • Örneğin, "March Monthly Games" şeklinde geçiyor.
    • 1741889070774.png
  2. Game Catalog:
    • PS+ Extra ve Deluxe kullanıcılarına sunulan geniş bir oyun kataloğu.
    • Oyunlar belirli bir süreliğine eklenip, sonra kaldırılabiliyor.
    • Eğer oyun kaldırılmadan bitirmezsen, kaldırıldıktan sonra oynayamazsın.
    • Örnek: RDR2, Spider-Man gibi bazı büyük oyunlar bir süre sonra katalogdan çıkıyor.
    • 1741889086254.png

Diyelim ki bu ay Dragon Age’i aldın.

• Monthly Games kapsamında olduğu için bu oyun kalıcı olarak senin oluyor.
  • Ancak, oynamak için aktif bir PS+ üyeliğin olması gerekiyor.

Öte yandan, UFC 5 gibi bir oyun Game Catalog’a eklenirse:

• Oyunu kütüphanene ekleyebilirsin ve PS+ üyeliğin devam ettiği sürece oynayabilirsin.
  • Ancak belli bir süre sonra katalogdan kaldırılabilir.
  • Eğer kaldırılmadan önce bitirmezsen, oyuna tekrar erişemezsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı