PS5 ısınmışken oyun indirmek cihaza zarar verir mi?

Sesse2

Picopat
PS5'te yaklaşık 3 saat oyun oynadım ve oyunu bitirdim. Şimdi o oyun bitince konsolu kapatmadan hemen yeni bir oyun indirmeye başladım ve dinlenme moduna girdim. Haliyle 3 saat oyun oynadığım için konsol bayağı ısındı. Ben konsol ısınmışken aniden hemen yeni bir oyun indirmeye koydum 100 GB. Bu cihazın SSD'sine ya da direkt cihaza zarar verir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim.

PS5'te yaklaşık 3 saat oyun oynadım ve oyunu bitirdim. Şimdi o oyun bitince konsolu kapatmadan hemen yeni bir oyun indirmeye başladım ve dinlenme moduna girdim. Haliyle 3 saat oyun oynadığım için konsol bayağı ısındı. Ben konsol ısınmışken aniden hemen yeni bir oyun indirmeye koydum 100 GB. Bu cihazın SSD'sine ya da direkt cihaza zarar verir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Kısa vadede hiçbir sorun teşkil etmez ama merak etmeyin konsollar uzun ömürlü cihazlardir.

Hiçbir şey olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar vermez, zaten indirme sırasında soğuduğunu fark edeceksin. İndirme işlem gücü gerektirmez ve konsolu ısındırmaz.

Hiçbir şey olmaz. Bizim iklimimiz çok sıcak olmadığı için zaten konsollar 40-50 dereceye göre üretildi sıcak memleketlerdede kullanıyolar sorun olmuyor ve uzun vadeli bir konsol bu, yukarıdakilerin dediği gibide soğur.

Bir sorun çıkmaz, zaten dinlenme moduna geçince fanın bir süre daha çalıştığını fark edeceksin. Kendini soğutur merak etme.

Dinlenme moduna alınca fan bir süre daha döner ve cihaz kendini soğutur zaten ister indirme yap ister yapma bu böyledir. İndirme yapmanın cihazı yorduğu, ısındırdığı da yoktur. İstersen 6 saat aralıksız oyna 6 saat dinlenme modunda bırak bir şey olmaz. Elektrik gitmesin yeterli. Elektrik giderse hem indirme iptal olabilir hem de SSD zarar görebilir( binde bir ihtimalle).

Geri
Yukarı