- Makaleler
- 9
Daha fazla
Hocam fikirleriniz için çok teşekkürler PS5 Pro'yu önerme sebepleriniz de gayet mantıklı. Benim aklımda kalan ise dediğim gibi çok performans arayan biri değilimdir ve GTA 6'yı da en iyi özelliklerle çalıştırmasına da açıkçası çok ihtiyaç duymuyorum. Daha çok önemsediğim konu oynayacağım hikaye oyunlarında bir sıkıntı çıkarır mı? Evimdeki televizyon da ayrıca çok çok iyi değil. Yine de Pro aslında çok iyi bir tercih yine fikirleriniz nelerdir?
Rica ederim. PS5 de bu neslin konsolu olduğundan tabii ki sorun çıkarmaz hikayeli oyunlarda. Ancak halen daha PS4'ünüz olduğuna göre anladığım kadarıyla hemen öyle yeni nesil çıktığı gibi geçen tayfadan değilsiniz. PS6 Kasım 2027'de geleceğini düşünürsek ve bence hikayeli oyunları gerek bu nesil gerek yeni nesil geldiğinde oynamak istiyorsanız o zaman da yine elinizde Pro olması daha mantıklı olur ama dediğim gibi PS5'te de kötü olmaz böyle durumda da hiçbir sorun çıkmaz. Sadece Pro olursa hem yeni nesle geçmeye belki ihtiyaç duymazsınız hemen hem de PS5'in 2027'den sonra zorlandığı oyunlarda belki sadece 30FPS verebileceği oyunlarda o zaman Pro 45FPS veya 60FPS modlarını hala sunabilir.
Herkeste yanlış bir algı var şu TV varsa Pro bu TV varsa PS5 diyorlar. Halbuki iki konsolun da hedef çözünürlüğü aynı. VRR vs. de her iki konsolda aynı etkiyi yapıyor. Yani TV'nin burada önemli bir rolü yok. En başta dediğim gibi PS5 Pro, grafik konsolu. Sen daha iyi dokuları, grafikleri, ışın izlemeyi zaten herhangi bir TV'de görüyorsun. OLED olmuş TV 120Hz olmuş vs. bunlar olması çok iyi bir şey ama PS5'te sanki işe yaramıyormuş gibi lanse ediliyor PS5'te de aynı işe yarıyorlar onu demek istiyorum. Her iki konsol da performans modunda 2K kalite modunda 1800-2160p arası çözünürlükte oyun açıyorlar. Yani TV olayına takılmayın.
Yerinizde olsam bu fırsatı kaçırmaz ve Pro alırdım kendim de 32K'ye aldım Pro'yu aralık ayında. Ben 5'ten geçen biri olarak henüz vay be diyemesem de siz düz PS4'ten sonra bayağı bir keyif alırsınız.
Çok gereksiz pahalı PC'den 5600XT'den geride ama Pro 7800XT yide geçiyor çok kalitlei bir ürün o yüzden kimseye PS5 önermem ama Pro'yu hep öneririm
1- PS5'i o kadar gömme. PS7 neslinde falan değiliz hatırlatırım PS5 halen son nesil konsol. Optimizasyonlar ile gayet keyifli oyun deneyimi sunuyor. GTA 6 da ayrıca 30FPS sabit rahat alır. PC ile konsol teknik açıdan kıyaslanmamalı.GTA 6 PS5'le 15 20FPS olur aynı PS3'te ilk çıkımca 15 20 25FPS oldugu gibi aynı o şekilde olur ama Pro 60FPS sabit
2- PS5, gereksiz pahalı değil. Yurt dışından 17-20k arasına alınıyor.