PS'de oyun oynamak zor mu?

@Kalem21, PS4 alabilecek bütçeye sahip birine PS3 önermek pek sağlıklı değil. PS3 artık ölü bir konsol. Sony güncelleme bile vermiyor artık. PS5 çıkacak diye PS4 çöp olacak değil. PS4, PS5'in ömrünün yarısına kadar gider.

Soruya gelecek olursam, ben asıl PC'de oyun oynayamıyorum. CSGO hariç hiçbir FPS oyununu oynayamıyorum. Bunda 6 yaşımdan beri PS1 ile büyüdüğümden dolayı da olabilir :) Kol ile hem FPS, hem TPS her türlü akabiliyorum. Pek online girmem hikayeli oyun severim ve hikayeli oyunlarda FPS türlerinde hiç takılmadım. Sadece alışmak gerekir.

Alışmak için GTA 5 oynayabilirsin. Auto-Aim ayarı senin kurtarın olacaktır.

Bilgisayardan konsola geçince ilk 1 ay alışamazsınız. Konsolda oynamak zor değil ne kadar fazla oynadığına bağlı mesela bazı adamlar konsolda diğer bilgisayar oyuncularından daha iyi oynuyorlar.

@Kalem21, PS4 alabilecek bütçeye sahip birine PS3 önermek pek sağlıklı değil. PS3 artık ölü bir konsol. Sony güncelleme bile vermiyor artık. PS5 çıkacak diye PS4 çöp olacak değil. PS4, PS5'in ömrünün yarısına kadar gider.

Soruya gelecek olursam, ben asıl PC'de oyun oynayamıyorum. CSGO hariç hiçbir FPS oyununu oynayamıyorum. Bunda 6 yaşımdan beri PS1 ile büyüdüğümden dolayı da olabilir :) Kol ile hem FPS, hem TPS her türlü akabiliyorum. Pek online girmem hikayeli oyun severim ve hikayeli oyunlarda FPS türlerinde hiç takılmadım. Sadece alışmak gerekir.

Alışmak için GTA 5 oynayabilirsin. Auto-Aim ayarı senin kurtarın olacaktır.
PS3 önermemin sebebi mesala Gow serisini oynıcak diyelim 1-2-3 ü oynamadan sadece 4 oynasa şahsi fikrim olarak söylüyorum 1-2-3'ü de oynamak isteyecektir. Hem PS3 dediğimiz cihazı ben online oynamak için değil PS3'e olan özel oyunları oynamak için önerdim. Onları bitirene kadar PS4 fiyatı ucuzlar belkide. Benim şahsi fikrim PS4 bu fiyatları haketmiyor.

Bence de hak etmiyor. Küçük bir hatırlatma yapayım, PS4 ilk çıktığında 1.300 TL idi :) Almayan kafeciyi dövüyorlardı :)

PS4'ün fiyatının düşmesini sağlayan tek şey TL'nin değer kazanması. Diğer türlü zor. Bu arada bende PS3 sahibiyim ve öneririm ama bütçe meselesi.

700 TL'ye bütçesi olan adamın PS4 için kasmasına gerek olmadığına düşünüyorum. PS3 alıp geçsin. Ama 2000-2500 lirası olana da PS4 saçma. Ama PS4 para yeme makinesi. 2. bir DS4 istiyorum dediğin an asgari ücretin 5'te 1'i gidiyor :) Oyun için de farklı yöntemler var.

Yani, sorun bu.

Ağırlıklı olarak FPS türünde oyunlar oynuyorsanız eğer PS'nin bu konuda desteklediği klavye mouse seti var. İsmi Hori Tactical Assault Commander olarak geçiyor. Bu set ile FPS türündeki oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz, kezâ bu seti alıp konsola geçenleri de anlamış değilim orası da ayrı bi muamma 😀 sonuçta ha PC de ha PS de oynamışsın aynı kapıya çıkıyor fakat illa ki PS'e geçicem ve FPS tarzı oyunlar oynayacağım diyorsan tavsiye edebilirim.

Bence de hak etmiyor. Küçük bir hatırlatma yapayım, PS4 ilk çıktığında 1.300 TL idi :) Almayan kafeciyi dövüyorlardı :)

PS4'ün fiyatının düşmesini sağlayan tek şey TL'nin değer kazanması. Diğer türlü zor. Bu arada bende PS3 sahibiyim ve öneririm ama bütçe meselesi.

700 TL'ye bütçesi olan adamın PS4 için kasmasına gerek olmadığına düşünüyorum. PS3 alıp geçsin. Ama 2000-2500 lirası olana da PS4 saçma. Ama PS4 para yeme makinesi. 2. bir DS4 istiyorum dediğin an asgari ücretin 5'te 1'i gidiyor :) Oyun için de farklı yöntemler var.

Yani, sorun bu.
Aynen öyle ilk başta ucuz tam bir F/P canavaraydı. 2015 yılsonunda sıfır 500 GB mat kasa cihazı Pes 2016 ile beraber tam 1200 TL'ye satın almıştım. Dediğiniz gibi PS3 ucuz bir canavar bana göre. Ucuza oyun oynamak isteyen kişilere bu cihazı öneriyorum. Aynen öyle PS4 tam bir para yeme makinesi ve DS4 fiyatları inanılmaz pahalı. Bu yüzden ve artık aşırı derecede sıktığından sattım PS4'ü hala pişman değilim. 2016 yılında V1 DS4'ü ithalatçı garantili sıfır 150 TL'ye satın almıştım. Şimdi o fiyatın 2 katına yan sanayi kol satıyorlar maalesef ki.

Aynen öyle ilk başta ucuz tam bir F/P canavaraydı. 2015 yılsonunda sıfır 500 GB mat kasa cihazı Pes 2016 ile beraber tam 1200 TL'ye satın almıştım. Dediğiniz gibi PS3 ucuz bir canavar bana göre. Ucuza oyun oynamak isteyen kişilere bu cihazı öneriyorum. Aynen öyle PS4 tam bir para yeme makinesi ve DS4 fiyatları inanılmaz pahalı. Bu yüzden ve artık aşırı derecede sıktığından sattım PS4'ü hala pişman değilim. 2016 yılında V1 DS4'ü ithalatçı garantili sıfır 150 TL'ye satın almıştım. Şimdi o fiyatın 2 katına yan sanayi kol satıyorlar maalesef ki.
Bende de PS4 vardı. Bana da pahalı geldi. Sattım.

Ben öyle ultra grafik meraklısı bir "Gamer" değilim. Arada oyun açar, kafamı rahatlatırım. Kardeşimle yada kuzenlerle toplanıp FIFA falan atarız. Olay benim için bu.

DS4 350 TL dersen ben oynayamam ki. Cihazım 1 TB kırıktı. İçine 1 TB oyun indirmiştim bak düşün. Ama açıp oynamadım. Hatta max 10 saat takılmışımdır. 2-3 oyun oynayıp, sattım. PS3 benim gönlümün konsolu. Halen daha oynamayı düşündüğüm onca oyun var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı