Psikoloji okumaya giriş

zumzumpapa

Centipat
Daha fazla  
Çok uzun süredir kitap okuyan ve okuduğunu anlama yetisi yerinde bir bireyim. Bir arkadaşımın vesilesi ile Sigmund Freud'un bir kitabını biraz inceleme fırsatım oldu ve çok ilgimi çekti psikoloji okumak istiyorum ancak direkt Sigmund Freud okursam kitapları psikolojik ve sosyolojik eğitim yetersizliğinden yeterince anlayamamaktan çekiniyorum. O tarz bir problem yaşar mıyım? Eğer yaşayacak isem ne ile psikolojiye giriş yapılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgini çekmesine çok sevindim. Psikoloji çok kapsamlı bir bilim dalı, alt başlık olarak birçok daldan söz edebiliriz. Fakat başlangıç olarak sana önereceğim birkaç kitap olacak. Bunlar çok detaylı olmayan ama genel olarak psikoloji bilimine ait bilgileri derleyen kitaplar. İlk olarak "Psiko101" adlı kitabı önerebilirim. Basit bir kitaptır ve genel bilgiler içeriyor. Diğeri ise daha çok vakalar üzerinden hikaye gibi düşünebileceğin "Bir Psikiyatristin Gizli Defteri" olabilir. Başka öneriler de gelirse veya kendi araştırmalarında başka şeyler bulabilirsen mutlaka değerlendir. Okuması çok keyiflidir, çok şey öğrenip keyif alacağından eminim. İyi okumalar dilerim.

İlgini çekmesine çok sevindim. Psikoloji çok kapsamlı bir bilim dalı, alt başlık olarak birçok daldan söz edebiliriz. Fakat başlangıç olarak sana önereceğim birkaç kitap olacak. Bunlar çok detaylı olmayan ama genel olarak psikoloji bilimine ait bilgileri derleyen kitaplar. İlk olarak "Psiko101" adlı kitabı önerebilirim. Basit bir kitaptır ve genel bilgiler içeriyor. Diğeri ise daha çok vakalar üzerinden hikaye gibi düşünebileceğin "Bir Psikiyatristin Gizli Defteri" olabilir. Başka öneriler de gelirse veya kendi araştırmalarında başka şeyler bulabilirsen mutlaka değerlendir. Okuması çok keyiflidir, çok şey öğrenip keyif alacağından eminim. İyi okumalar dilerim.
Bir psikiyatristin gizli defteri kitabını zaten okumayı düşünüyordum bu tavsiye gerçekten çok güzel oldu. Bu iki kitap sonrası Freud'a giriş yapsam sorun yaşamam diye tahmin ediyorum teşekkür ederim.

Herhangi bir kitabını alıp okumadan bilemezsin. Ben okuyup anlayamadığım için bıraktım mesela.
benim yazarları kronolojik sırasıyla okuma alışkanlığım var ve Sigmund Bey'in kitapları çok pahalı o yüzden ilk fikir almak istedim teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı