Çözüldü PSU, CPU fanı 1 saniye döndükten sonra kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lucky99

Hectopat
Yer
Türkmenistan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
XFX RX570 8GB
Xeon E3 1220 V2
H61MA-D2V
HyperX 8GB DDR3 1600 MHz
1ST Player 600W
RAM
DDR3 HyperX 8GB
İşlemci
Xeon E3 1220 V2
Selamlar. Dün akşam bilgisayarı açık bırakmıştım bugün baktığımda ise fanlar 1 saniye gibi döndükten sonra kapanıyor sonra yeniden başlıyor döngü halinde. Sadece PSU ve CPU fanı dönüyor GPU fanı dönmüyor. RAM slotunu değiştirdim, güç bağlantılarını yeniden taktım, GPU ve bataryayı sök tak yaptım ama hiçbiri işe yaramadı. Sorun sizce anakart mı?

Çözüm
Ekran kartı takmasanda deneyebilirsin çünkü önemli olan bilgisayarının start alması ekran kartı olmasa bile, eğer sorun ekran kartındaysa start alır eğer değilse anakartın arızalı diye düşünüyorum
BIOS pilini çıkarıp taktın mı?

İşlemcinin 4 pinlik bağlantısını bağlamadan sadece 24 pin bağlı açmayı dene eğer fanlar normal dönerse işlemci bölgesinde arıza var demek eğer aynı sorun devam ederse ekran kartını çıkar ve HDMI kablosunu anakarta takıp dene olmazsa anakartı kasadan çıkar ve o şekilde çalıştırmayı dene

İşlemcinin 4 pinlik bağlantısını bağlamadan sadece 24 pin bağlı açmayı dene eğer fanlar normal dönerse işlemci bölgesinde arıza var demek eğer aynı sorun devam ederse ekran kartını çıkar ve HDMI kablosunu anakarta takıp dene olmazsa anakartı kasadan çıkar ve o şekilde çalıştırmayı dene

CPU 4 pini çıkarıp denediğimde çok az dönüyor ve tekrarlamıyor. Işlemcimde GPU olmadığı için maalesef anakart üzerinden deneyemiyorum. Anakartı kasadan çıkarıp denedim işe yaramadı.

Ekran kartı takmasanda deneyebilirsin çünkü önemli olan bilgisayarının start alması ekran kartı olmasa bile, eğer sorun ekran kartındaysa start alır eğer değilse anakartın arızalı diye düşünüyorum

Çözüm

Maalesef sorun aynı, 1 saniye kadar döndükten sonra kapanıyor ve yeniden başlıyor. Yedek anakartım olmadığı için bugün bilen birisine götüreceğim.

Sorun anakart çıktı.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Eğer anakart seçiminde yardım istersen yardımcı olmaya çalışırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı