PSU değişimi sonrası sistem nasıl montajlanır?

Matnoy

Centipat
Daha fazla  
Kasa: Power Boost VK-P1882b 650W kasa.
Anakarat: ASUS Prime A520M-K
Ekran kartı: RTX 3060 12 GB.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
CPU soğutucu: Kule tipi bir soğutucu.

Asıl meseleye gelirsek arkadaşlar, şimdi ben bu kasadan gelen 650W bir PSU kullanıyordum. Daha önce açtığım bir konuda XPG Kyber-750W Gen5 PSU'yu almaya karar verdim. Ancak şimdi PSU'yu değiştirirken tüm sistemi dağıtmam mı gerekli, yoksa sadece PSU kablolarını ve PSU'yu çıkarıp yenilerini takmam yeterli mi? Açıkçası kasayı Vatan'dan aldım, garantisi bitmedi, ancak yeni ürün takmayacaklarını belirttiler. Bir bilgisayarcıya vermek de pek güvenli hissettirmiyor. Eğer yapabileceğim bir şey ise kendim yapayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu video size yardımcı olacaktır hocam.

Güç kaynağının olan tüm kabloları çıkart ve güç kaynağını sökeceksin yerine yenisini takıp sisteme hangi kablonun yeri neresiyse geri takacaksın bu kadar. Tüm sistemi falan sökmeyeceksin sadece güç kaynağı. Sana tavsiyem önce hangi kablonun işlevi nedir, sistemin çalışması için gereken kablolar nelerdir bunları bir öğren sonra zaten her şeyin çok basit olduğunu anlayacaksın. Rehber videoları da izle gözün az çok aşina olsun. Acemiysen bile kablolar hakkında bilgi alırsan tüm iş Max 20 dakikada biter gidip te bilgisayarcıya falan gerek yok.

Kendin söker takarsın da kendini iyice bir toprakla. Kasada kalan enerjiyi de boşalt. Hangi kablonun nereye takılı olduğunu fotoğrafla. Daha sonra anakarta müdahale etmeden sadece kabloları sök. Tüm kablolar söküldüğünde hepsini güzelce boşa çıkart ve PSU'yu sök.

Sonra bu işlemin tam tersini yap.

Birçok insanın dikkate almayıp kasayı elledim sisteme görüntü gelmiyor başlıklı zilyon tane konu açtığı için tekrar tekrar söylüyorum; sistemde kalan enerjiyi boşalt! Sistemde kalan enerjiyi boşalt. Sistemde kalan enerjiyi boşalt! Sistemi fişten çıkar, daha sonra açma tuşuna 3-5 kez bas. Kabloları sökmeden önce PSU'yu off konuma getir.
Anakarta ellerinde dokunmamaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…