PSU değiştirilirse FPS artar mı?

Makaleler
1
RAM
16gb
İşlemci
I5 6400
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU eğer sistemi beslemiyorsa ve buna bağlı olarak bileşenler (başta GPU olmak üzere) performans kaybı yaşıyorsa FPS artışı değil de bileşenlerin tam performansta çalışması sağlanacağı için olması gereken FPS'yi alır yani öncekinden fazla alırsınız ama onun dışında bir etki olmaz ki 1050 Ti'ın performansı aşağı yukarı belli benzer benchmark testleri ile de karşılaştırabilirsiniz.

Artmaz.

PSU eğer sistemi beslemiyorsa ve buna bağlı olarak bileşenler (başta GPU olmak üzere) performans kaybı yaşıyorsa FPS artışı değil de bileşenlerin tam performansta çalışması sağlanacağı için olması gereken FPS'yi alır yani öncekinden fazla alırsınız ama onun dışında bir etki olmaz.

Yanlış bilgi. PSU sisteme yetmediği anda reset atar.

Artmaz.

Ben verimlilik kaybından söz ediyorum. Yetmemesinden değil zira belli bir miktara kadar yetiyorsa doğrudan reset atmıyor o eşiği geçene kadar. (En azından benim tecrübe ettiğim de öyle olmuştu.) Gerçi PSU bozuk (verimsiz) değilse 500 W o sisteme fazla bile.

Doğrudan bir FPS artışı bekleme, ancak eski PSU enerji anlamında eksik kalıyorsa yeni bir PSU yeterli geldiği anda alman gereken FPS'i alırsın. FPS mantık olarak artar ama alman gereken FPS'i almış olursun, ekstradan FPS gelmez.

Artmaz.

Daha yanlış bilgi, her sistem için geçerli bir durum değil. Eski bir kasa içine kurduğumuz GT 1030, 9100F sistemde benzer durum vardı. Oyunlarda FPS stabil kalmıyordu, PSU değişimi sonrası durum düzeldi. Harici güç beslemesi olan ve yüksek güç tüketen kartlarda sistem buna tölerasyon gösteremez, ancak düşük güç tüketen bir sistemde güç kaybı yaşayarak çalışmaya devam eder.
Ancak PSU'da bir stabillik - verim sorunu yok ise, o zaman PSU değiştirsen dahi bir fark görmezsin.

Daha yanlış bilgi, her sistem için geçerli bir durum değil. Eski bir kasa içine kurduğumuz GT 1030, 9100F sistemde benzer durum vardı. Oyunlarda FPS stabil kalmıyordu, PSU değişimi sonrası durum düzeldi. Harici güç beslemesi olan ve yüksek güç tüketen kartlarda sistem buna tölerasyon gösteremez, ancak düşük güç tüketen bir sistemde güç kaybı yaşayarak çalışmaya devam eder.
Ancak PSU'da bir stabillik - verim sorunu yok ise, o zaman PSU değiştirsen dahi bir fark görmezsin.

Sizin sisteminizde başka bir şey varmış. Bunu Tomshardware'de araştırmıştım zamanında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı