PSU duman attı ancak garanti sorun görmedi

istiridye

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta tatilden döndükten sonra bilgisayarı acmaya çalıştım önce 1-2 kere açma tusuna bastım ama açılmadı. Sonra uzun bastim bilgisayara açıldı ama PSU'dan ses gelip duman atınca hemen prizden kapattım. Sonra garantiye gönderdim. Servis bana bir sorun olmadığını, bütün testleri yapıldığını söyledi. Ama yine de emin olamadım. Sizce PSU'yu kullanmaya devam etmeli miyim? Yoksa yeni PSU mu almalıyım?

Kasa: DeepCool CC560.
PSU: DeepCool pf750.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 Ti Aorus Master.
Islemci: Ryzen 5600.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.

Geçen hafta tatilden döndükten sonra bilgisayarı acmaya çalıştım önce 1-2 kere açma tusuna bastım ama açılmadı. Sonra uzun bastim bilgisayara açıldı ama PSU'dan ses gelip duman atınca hemen prizden kapattım. Sonra garantiye gönderdim. Servis bana bir sorun olmadığını, bütün testleri yapıldığını söyledi. Ama yine de emin olamadım. Sizce PSU'yu kullanmaya devam etmeli miyim? Yoksa yeni PSU mu almalıyım?

Kasa: DeepCool CC560.
PSU: DeepCool pf750.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 Ti Aorus Master.
Islemci: Ryzen 5600.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.
Hayır kesinlikle kullanma. PSU nun içindeki kondansatör patlamış muhtemelen. Bu şekilde düzgün çalışmaz. İllaki bir yerlerinde sıkıntı vardır. Ki elindeki PSU zaten iyi bir model değil. Alabiliyorsan yeni bir PSU al. Veya değişim iste.

Çok fazla vermek istemiyorum ama çok da dandik olmasın piyasayı bilmediğim için. 750w olursa iyi olur teşekkür ederim.

Raijintek > Performance > element.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı