PSU duman attı ancak garanti sorun görmedi

istiridye

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta tatilden döndükten sonra bilgisayarı acmaya çalıştım önce 1-2 kere açma tusuna bastım ama açılmadı. Sonra uzun bastim bilgisayara açıldı ama PSU'dan ses gelip duman atınca hemen prizden kapattım. Sonra garantiye gönderdim. Servis bana bir sorun olmadığını, bütün testleri yapıldığını söyledi. Ama yine de emin olamadım. Sizce PSU'yu kullanmaya devam etmeli miyim? Yoksa yeni PSU mu almalıyım?

Kasa: DeepCool CC560.
PSU: DeepCool pf750.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 Ti Aorus Master.
Islemci: Ryzen 5600.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.

Hocam bir de yeni PSU alınca 24 pin, ekran kartı, CPU Power'larını takıyorum sadece değil mi? Bu USB portları Power portları ses kabloları sadece kasa ile anakart arasında değil mi? Daha önce Power çıkar tak yapmadım da ondan soruyorum.
Evet. Sadece onları takacaksın.

Raijintek cratos olanı aldım teşekkür ederim yardımların için.

Hocam merhaba PSU elime geçti de bir sorum olacaktı. Bu 12VHPWR 600W kablosunu benim 3070 Ti'a bağlanabilir mi? Ekran kartı 2 tane 8x2 bir tane 6x1 istiyor. Merak ettim de teşekkür ederim.

Hocam merhaba PSU elime geçti de bir sorum olacaktı. Bu 12VHPWR 600W kablosunu benim 3070 Ti'a bağlanabilir mi? Ekran kartı 2 tane 8x2 bir tane 6x1 istiyor. Merak ettim de teşekkür ederim.
@yusuf7878

Son düzenleme:

@yusuf7878
Bağlanır hocam. 3 tane 6+2 8 pin çıkışı var raijintekde.

Bu 600W'lik 12VHPWR 16 pinlik bir kablo var da onu baglayabilir miyim diye sormuştum kusura bakma.

3070 Ti'ın modeli nedir? 3000 serisinde 12VHPWR girişinin olmaması lazım ama ben yine de bakayım.

@yusuf7878 hocam merhaba PSU kurdum çalıştı. Çok teşekkür ederim yardımların için. Test etmek için OCCT Power testi yeterli olur mu?
Evet yeterli olur. Power testi yapıp voltajları buraya gönderirsen bakarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı