PSU Fanı ve Izgarası Hangi Yöne Bakmalı?

Ali_Kılıç

Hectopat
Daha fazla  
PSU'yu yerinden çıkarıp temizledim. Aklıma takılan iki soru oldu ve sizlere danışmak istedim.

1. PSU fanı üzerindeki ızgaranın çukur kısmı hangi yöne bakmalı? (Çukur kısmı fana doğru diye hatırlıyorum).
  2. PSU fanı aşağı mı? Yukarı mı bakmalı? (PSU çıkarılmadan önce aşağı bakıyordu ve kullanma kılavuzunda ise fan kısmı yukarı bakıyor).
Xigmatek GLARE 7A 600W 80+PLUS Temper Camlı 4 Adet Kırmızı Led Fanlı Atx Kasa

PSU güç girişini kasanın arkasına, fanını da kasanın altına bakar konumda takmayacak mısınız? Izgaranın çukur kısmıyla ne kastettiniz anlamadım ve zaten bu önemsiz.
v2-89816_medium.jpg

Yanlış telaffuz etmiş olabilirim kusura bakmayın. Izgara resimdeki gibi ve ben ilk çıkardığım zaman resimdeki ızgaranın tersi olarak konduğunu hatırlıyorum. Doğrusu resimdeki gibi mi?

Bilgisayar kasası yerde, halı üzerinde ise kasanın ayaklarının olup olmamasından bağımsız olarak PSU fanı kasa içine doğru bakmalıdır. Ben her 10 günde bir filtresini vs temizlerim diyorsan aşağıya bakar şekilde bırakabilirsin.

Bilgisayar kasası yerde, halı üzerinde ise kasanın ayaklarının olup olmamasından bağımsız olarak PSU fanı kasa içine doğru bakmalıdır. Ben her 10 günde bir filtresini vs temizlerim diyorsan aşağıya bakar şekilde bırakabilirsin.
Kasa masanın üstünde, monitörün yanında duruyor. Kasanın ayakları var. Eski bilgisayarımda fan içe doğru bakıyordu. 10 günde bir derken? Bilgisayarı 6 ay önce almıştım ve ilk kez dün PSU'yu temizledim. Fazla toz olmamıştı.

Masa üzeri sistemlerde bahsettiğim sıkıntı olmuyor. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Sistem yerde olduğu zaman kasanın psu' bölümünde filtre olabiliyor. Yerdeki cihazlarda bu filtre çok erken tıkanabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı