PSU fanından gıcırdama sesi geliyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H, Ryzen 5 5600, Gigabyte Gaming OC Pro RTX 2060, G.Skill 2x16 GB 3200MHz CL18, Seagate Barracuda 2 TB 7200RPM, Samsung 860 EVO 500 GB M2 SSD, Pny CS900 480 GB, Cougar 700W PSU
Dün bilgisayarımda herhangi bir sorun yoktu. Bugün açtığımda bir fan gıcırdama sesi duymaya başladım. Elimle kasadaki fanları tek tek durdurarak baktım ve sesin PSU fanından geldiğine emin oldum. Bu konuda bir çözüm öneriniz var mı? PSU değiştirmek istemiyorum. PSU marka Cougar STX-700

Dün bilgisayarımda herhangi bir sorun yoktu. Bugün açtığımda bir fan gıcırdama sesi duymaya başladım. Elimle kasadaki fanları tek tek durdurarak baktım ve sesin PSU fanından geldiğine emin oldum. Bu konuda bir çözüm öneriniz var mı? PSU değiştirmek istemiyorum. PSU marka Cougar STX-700
Bir süre çalışınca o ses gider ama fanın açılıp biraz yağlanması gerek. Garantisi varsa yolla. Yoksa bilgisayarcılar yapar ama 20 liralık işe 200 isteyeceklerine eminim :(

Bende de aynı sorun var Corsair 550W Full modüler PSU mevcut. Aynı gıcırtı sesi geliyor ama Full yükte iken, yani oyun oynarken falan. Bir türlü sorunu çözemedim. Ama korkmayın sesten rahatsız olmuyorsanız sıkıntı yok demektir. Bir aydır böyle kullanıyorum ben.

Bende de aynı ses var, böyle takılacak gibi oluyor sonra dönüyor gibi hissettiriyor. PSU'dan yine. HDD'den de geliyor da öyle çift ses takılıyorum işte. :D

Bende de aynı sorun var Corsair 550W Full modüler PSU mevcut. Aynı gıcırtı sesi geliyor ama Full yükte iken, yani oyun oynarken falan. Bir türlü sorunu çözemedim. Ama korkmayın sesten rahatsız olmuyorsanız sıkıntı yok demektir. Bir aydır böyle kullanıyorum ben.
Sesten açıkçası biraz rahatsız oldum çünkü kasa monitörümün yanında hemen kafamın dibinde olduğu için ses de hemen dikkatimi çekti. PSU bile değiştirmeyi düşünebilirim bu sebepten ama anladığım kadarıyla her PSU'da başa gelebiliyor bu olay.

Sesten açıkçası biraz rahatsız oldum çünkü kasa monitörümün yanında hemen kafamın dibinde olduğu için ses de hemen dikkatimi çekti. PSU bile değiştirmeyi düşünebilirim bu sebepten ama anladığım kadarıyla her PSU'da başa gelebiliyor bu olay.
Tornavida takımın varsa kendin de yapabilirsin. PSU'nun kapağını açıp fanı sök. Fanın ortasındaki etiketin altında ortada bir delik olur, kauçuk varsa çıkar deliğin içine varsa bir damla makina yağı yoksa bir damla ayçiçek yağı döküp fanı elle bir dakika kadar çevirin sonra fazla yağı peçeteyle alıp kauçuk ve etiketi geri yapıştırıp fanı takın. Sorun çözülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı