PSU kabloları anakarta nasıl bağlanır?

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben mevcutta olan sistemimin bazı parçalarını yenilemek için PSU, kasa, GPU aldim. Fakat ne kablolamayi ne de kablo takmayı bilmiyorum.
Anakartta bütün bileşenler mevcutta takılı sadece ekran kartını çıkaracağım bir de eski PSU kablolarını sökeceğim. Ondan sonra direkt eski kasadan (parçalarla beraber) anakarti çıkarıp yenisine takacağım. İşinn bilmediğim kısmı burada başlıyor. Kablolari yanlış takarım diye tedirginim. Sistem bileşenleri şöyle;
Kasa: Lian Li Lancool 215 snow.
PSU: ASUS ROG STRIX 650G (full modüler)
Anakart: Gigabyte Gaming X V2 (B550)
CPU: R5 5600X.
GPU: RX 7700 XT.

Ekran kartını çıkarıp telefonda anakartın fotoğrafını tam görünücek bir şekilde flashla çekin. Takacağınız yerler yazıyor zaten slotun üstünde PSU kablolarının üstündede yazıyor o şekilde takabilirsiniz. Ayrıca PSU kablolarını yanlış bir yere takabilme gibi bir olayınız yok.

Sagolun hocam fakat osu cok eski veeski kasa da dardı pek görünmüyor yazılar. Biraz uğraşayım takıldığım yerlerde görsel ekleyeyim olmazsa

MB yazan yere anakart kablosunu takıyorum hocam. Fakat iki tane CPU-VGA-PCI-e yazan yer var. Şimdi 4+4 pin CPU kablosunu nereye takacağız PSU da fark ediyor mu?

Bide ekran kartım 8+8 pin hocam burda psuya nasıl takacağım kablosunu

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241203_203750_Hepsiburada.jpg
    44,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
PSU'nun içinden kablo kutusu çıkmış olması lazım CPU kablosuyla PCI-e kablosunu o belirtilen yerlere takın oradan bağlayın. 8+8 ise iki tane PCI-e kablosu takın öyle bağlayın. (bir fark etmiyor tek kablo ile de yapabilirsiniz fakat yetişmez.)

Üst tarafta en sola CPU taktım orta ile sağa PCI-e 8+8 taktım alt tarafta sağ kısmada anakart doğru mu hocam? Yoksa bir tane PCI-e kablosunu çıkaracak mıyım? Tek bir kablonun ucu da şöyle.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241203_210424_Gallery.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20241203_210721_Gallery.jpg
    119,5 KB · Görüntüleme: 24
Üst tarafta en sola CPU taktım orta ile sağa PCI-e 8+8 taktım alt tarafta sağ kısmada anakart doğru mu hocam? Yoksa bir tane PCI-e kablosunu çıkaracak mıyım? Tek bir kablonun ucu da şöyle.
iki tane takacaksınız gibi görünüyor bir tane 8 pin var.

Peki taktığım şekil doğru mudur? VGA yazması kafamı karıştırdı yan yana taktım.

Peki taktığım şekil doğru mudur? VGA yazması kafamı karıştırdı yan yana taktım.
Besler herhalde böyle

Anladım o zaman şuan doğru şekilde taktım galiba. Görselde ki gibi cpu kablosunu üste veya alta takmam farketmiyorsa sıkıntı yok sanırım
VGA kablolarınıda takabiliyorsunuz anlamına geliyor o VGA yazısı.

Anladım o zaman şu an doğru şekilde taktım galiba. Görselde ki gibi CPU kablosunu üste veya alta takmam fark etmiyorsa sıkıntı yok sanırım.

Nasıl kategorilemişlerse ona göre takarsanız daha iyi olur ne oluyor bilmiyorum fakat riske gerek yok. Slota oturduysada sorun yoktur tırnak kısmı üst tarafta üste gelecek alt tarafta alta gelecek şekilde takın. Yukarı aşağı takmanız fark etmiyormuş CPU'da fakat öbürlerini ona göre takın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…