PSU kapalıyken kasa fanlarının anlık çalışması

Srkn_Ustn

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, konuyu kısaca açıklamaya çalışayım.
Bilgisayarımı standart olarak kapattığımda anakarttaki tüm cihazlar kapanıyor (işlemci-ekran kartı vs)
Fakat kasada bulunan 7 adet RGB fanlar çalışmaya devam ediyor. (görseli ekledim)
PSU anahtarını kapatarak enerjiyi kestiğimde fanlar duruyor fakat takip ettiğimde 1 dk 10 sn sonra anlık olarak fanlar çalışıyor (0, 5sn) bunu 1 dk 10 sn aralıklarla sürekli tekrarlıyor. (video eklemeye forumda sanırım izin verilmiyor)
PSU kablosunu söktüğümde bu anlık enerji problemi çözülüyor.
Burada problem yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilemedim. Konuyla ilgili teknik destek konusunda yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler.

Not: Kullandığım priz topraklaması bulunuyor.

sistem bilgisi
Rampage iceblade white 7X RGB kasa.
FSP Hyper 80+ 650W PSU.
Gigabyte B550 Gaming X V2.
R5 5600.
ASUS proart 4060 Ti 16 GB.
PNY XLR8 CS3030 500 GB M.2 NVMe SSD.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-12-25 at 18.38.24.jpeg
    118,7 KB · Görüntüleme: 27
Uzatma priziniz kaliteli mi? Akım koruması gibi özellikleri var mı? Eğer priz sorunluysa içinde statik elektrik bırakabiliyor veya PSU da kendi içinde statik elektrik bulundurabiliyor. Ben de bilgisayarı fişten çektikten 1 dakika sonra PC'yi açma tuşuna bastığımda ekran kartı güç ışığı yanıyor ve RAM'ler mouse ışığı falan 1 saniyelik yanıyor.

Merhaba, öncelikle cevap için teşekkürler. Aslında prizim çok kaliteli değil akım koruma vs özellikleri yok standart priz ama 1 senedir kullanıyorum ve daha önce hiç problem yaşamadım.
Sizin yaşadığınız diğer durum 1 sefere mahsus gibi anladım ama bendeki durum sürekli bu şekilde. Örneğin 1 saat sonra da anlık olarak fanlar çalışıp duruyor. Bilgisayar kapalı, PCU anahtarı da kapalı fakat 1 dk aralıklarla anlık olarak fan çalışıp duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…