PSU kayık duruyor

Arkadaşlar bu PSU yamuk duruyor, bir türlü kasaya sabitleyemiyorum. Ne yapmam gerek? Sol taraf yapışıkken sağ içeride.

20191109_152345.jpg

20191109_152341.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın o bölgesi yamuk olma ihtimali var. İnanılmaz sorun yaratmaz size.

13.jpg

Merhaba. PSU'nun kırmızı işaretli kasa üst kenarından power kablo dişi soketi kenarına bariz çakışma (biindirme) durumu gözle görülebilir şekliyle vardır, bu yüzden yerine tam oturup tam paralel olmaması (yamukluk) durumu bundan oluştuğu bu resimden zaten çok net görülüyor. Çözüm için yuvarlak bir törpü ile kırmızı işaretli yeri yeterince eğeleyip, bu soketin oturmasına uygun durumana getirme veya PSU'nun bu dişi soketinin yıldız 2 vidasını, yıldız uçlu bir tornavidayla gevşetip, eğer bu PSU metal gövdesinde yeterli boşluk olup aşağıya doğru bu soketi kaydıracak, aşağı doğru öteletecek vidalama ara boşluğu (toleransı) var mı önce bunu araştırmanız, kasayı eğelemeden hemen önce buna mutlaka bakmanız lazımdır. Yeterli boşluğu varsa 2 yıldız vida gevşetilip bu soket aşağıya, kasa kenarına hiç dayanmayacak şekliyle ötelenip kasa kenarına hiç bindirmeyecek şeklide belki de kurtarılabilir, önce bu yolu mutlaka denemeniz lazım. Kolay gelsin.

Kısaca diyor ki PSU'nun güç çıkışı için olan yerinde (fişe taktığınız, pinlerin olduğu) ki plastiği bir araç yardımı ile almayı deneyin olmazsa girişi kaydırın diyor. (yanlışsa lütfen düzeltin) Ama ben buna katılmıyorum belki plastik kısım kurtarırsa çok az bir yardımla alınabilir ama dahası bilmeyen biri için sorun çıkarabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı