Çözüldü PSU stres testinde kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ekran kartı: MSI RX 580 8 GB.
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz.
İşlemci: i5 9400F.
Anakart: Gigabyte H310M h anakart.
PSU: Dark 500 watt PSU.

Önceden WattMan hatası alıyordum, sonra düzelttim, ondan sonra ottp ile PSU'ya stres testi yaptığımda bilgisayar 10 saniye içinde yeniden başlıyor, donanım sıcaklıkları da gayet normal, ekran kartı 60 dereceyi görmüyor bile, neredeyse BF 1'de bile 55 derece falan aynı şekilde, işlemci de en fazla 65 derece oluyor, o da anlık neden böyle yapıyordur?

Çözüm
Normal kullanımda değil de ekran kartı ile GPU aynı anda %100 çalıştığı durumlarda oluyorsa sorun neredeyse kesin olarak PSU'dadır. 550W öbür PSU'nun marka modeli ne?

Dediğim gibi kaç watt olduğunu söylemen kalite konusunda hiçbir şey ifade etmiyor. Dandik bir şey takma derim.

Sorun nerede anlamadım ama PSU de değildi sanırım BIOS'a güncelleme atınca düzeldi. PSU'mu 600 watt 80+ Gold Revenge PSU ile değiştirdim sonra ekran kartımı da değiştirdim MSI RX 580'i XFX RX 580 ile değiştirdim. Sorun devam etti. BIOS güncellemesinden sonra düzeldi ancak şundan dolayı da olabilir, ben bu hatanın (WattMan) fan ayarlarıyla oynamaktan dolayı da olabileceğini duymuştum. Nedense MSI Afterburner'da fan ayarlarım sabitlenmiş. Ben de onu altındaki " a " işaretini basarak otomatiğe aldım ve düzeldi. Driverdan kaynaklı değil bence, yine aynı driverı kullanıyorum.
PSU dandik, GPU az watt tüketen bir kart değil. PSU'nu bilgisayarın yanmadan değiş. PSU alırken internette Psutierlist diye arat ve C sınıfı olan bir PSU almaya çalış (MSI A650bn güzel bir örnek). F sakın alma, paran yoksa E yine alınabilir. Akakçe'den PSU bak sonrasında listede yerine bak, eğer listede değilse alma. Bazı modeller direkt adı ile yazılmaık yerine model ailesi olarak yazılmış, mesela a650bn MAG A-BN olarak geçiyor. Ayrıca markaya güvenerek alma Gigabyte, Aerocool, EVGA gibi markaların bile F sınıfı PSUları var.

Son düzenleme:

Donanım sıcaklıkları oyunlarda bile çok düşük ekran kartı en fazla 55 derece işlemci ise 65 derece oldu BF 1 de ChatGPT bu şartlar altında CPU'nun yettiğini söyledi ekstra olarak size söylemek istedim belki daha farklı bir cevap verirsiniz ayrıca BF 1 de Online da 4 saat rahatlıkla oynadım arada bir FPS düşmeleri oluyor ama bombalardan diye düşünüyorum çünkü RTX 3050 Ti olan arkadaşımda da bu oluyor.

Ayrıca bütçem çok kısıtlı yeni bir PSU almak yerine 550W başka PSU taksam olur mu?

Normal kullanımda değilde ekran kartı ile gpu aynanda %100 çalıştığı durumlarda oluyorsa sorun neredeyse kesin olarak PSUdadır. 550w öbür psunun marka modeli ne ?

Normal kullanımda değil de ekran kartı ile GPU aynı anda %100 çalıştığı durumlarda oluyorsa sorun neredeyse kesin olarak PSU'dadır. 550W öbür PSU'nun marka modeli ne?

İlk cümlenizde ne demek istediğinizi anlamadım ikinci sorunuza ithafen ben bu PC 2.el aldım gayet hızlı temiz ve sorunsuz sadece bu sorun var. Satın aldığım kişiye bunu anlattım yerine 550wat başka bir PSU takabileceğini söyledi ama detay vermedi. Ek olarak şu an yaşamıyorum ama kafamda uyandırdınız acaba bu WattMan PSU'dan dolayı ortaya çıkmış olabilir mi?

Wattmanla falan alakalı değil, kullandığın PSU çok dandik ve kullanması tam anlamıyla riskli sayılır. PSU alırken model aşırı önemli ve sadece 550w demen bana hiçbir önemli bilgi vermiyor. Bir şey almadan önce inciğini boncuğunu araştır ve satıcıya güvenme. Ayrıca eğer o PSUyu kullanmaya bir süre daha kullanmaya devam edeceksen ekran kartına ve işlemcine güç (watt) sınırı koy, o psu ile PCyi zorlamaya devam edersen bilgisayarın yanabilir.

Dediklerinizi dikkate alacağım internette araştırdım ve sistemim toplamda yaklaşık olarak 325watt güç tüketiyormuş bu da 175 wattlık bir boşluk demek sanırım öyle yani pek anlamam bu işlerden sizce bir sorun olur mu 2 ay içinde yeni bir PSU alabilirim.

PSU ve fanı temizlik istiyor olabilir fan göbek yağlanabilirse iyi olur. Çok tozlu PSU da bilgisayar kapanır. Tecrübe bilgisi!

Yarın 600 watt olan bir PSU ile değiştireceğim PSU'mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…