PSU zarar gördüğünde diğer bileşenler etkilenir mi?

parlak58

Kilopat
Daha fazla  
Cooler Masterwatt Lite 700w 80+ bir PSU var. Ses çıkarıyor. Cızırtı (sadece kasa kapağı açıkken) ve uğultu sesi ( dışarıdan duyuluyor) var. Bu sesler zarar verir mi? PSU zarar görürse ya da patlarsa ekran kartım, anakartım, işlemcim gibi diğer donanımlar bundan etkilenir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun garantisini veremeyiz ama kaliteli PSU'larda bu oran çok düşük.
Ses seviyesi normal değilse servise başvurun.

Bunun garantisini veremeyiz ama kaliteli PSU'larda bu oran çok düşük.
Ses seviyesi normal değilse servise başvurun.
Güç kaynağının kabloları anakart ve ekran kartına bağlı olduğu için belki zarar görebilirler. Ayrıca o ses Ekran kartlarında da olan Coil Whine sorunu olabilir, garantiye yollamakta fayda var.
Coil While sorunu var gibi gözüküyor.
Duyduğuma göre firmalar 1e1 değişim sağlıyor Coil While sorunlarında.
Garantiye göndermek istiyorum da fakat elimde bir PSU olmadığı için bu durumdan çekiniyorum.20 iş günü çok uzun bir süre, bu sorun zarar verir mi? Yani belirli bir zaman var mı göndermem gereken ya da herhangi bir gün yollayabilir miyim (6 ay sonra vs)? Ona göre yedek bir PSU bulup göndereyim.Bir de bu Coil Whine'ın patlama gibi bir riskleri var mı yüzdesi düşükte olsa?

Garantiye göndermek istiyorum da fakat elimde bir PSU olmadığı için bu durumdan çekiniyorum.20 iş günü çok uzun bir süre, bu sorun zarar verir mi? Yani belirli bir zaman var mı göndermem gereken ya da herhangi bir gün yollayabilir miyim (6 ay sonra vs)? Ona göre yedek bir PSU bulup göndereyim.Bir de bu Coil Whine'ın patlama gibi bir riskleri var mı yüzdesi düşükte olsa?
Aldığınız yer ile iletişime geçin değişim yapmaları gerekir.
Eğer değişim yapmazlarsa servis çağredir.
Bu arada buradan bilgi edinebilirsin.
Coil Whine nedir?

Aldığınız yer ile iletişime geçin değişim yapmaları gerekir.
Eğer değişim yapmazlarsa servis çağredir.
Bu arada buradan bilgi edinebilirsin.
Coil Whine nedir?
Ekran kartında bir sorun olmuyor diyorlar ama bir kaç yerdede coil whine sorunundan PSU'nun zarar görebileceği yazıyor alalı 1 yıl oldu bu durumda Vatan'a götürmeliyim galiba ilk direk değişim yapıyorlar mı acaba?

Ekran kartında bir sorun olmuyor diyorlar ama bir kaç yerdede coil whine sorunundan PSU'nun zarar görebileceği yazıyor alalı 1 yıl oldu bu durumda Vatan'a götürmeliyim galiba ilk direk değişim yapıyorlar mı acaba?
Benim bildiğim değiştiriyorlar ömür boyu garantisi var Coil While sorununda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı