PSU'dan cızırtı sesi geliyor

xsplaxes

Femtopat
Katılım
30 Kasım 2020
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam.

Bilgisayarımı yaklaşık olarak 3 gün boyunca hiç çalıştırmamakla beraber dün itibari ile bu 3 gün geçtikten sonra çalıştırdım.

Daha sonra güç kaynağımdan şiddetli bir şekilde cızırtı gelmeye başladı. İnce bir ses değil, gayet kalın ve şiddetli geliyor.

İşin ilginç tarafı şudur ki:

Bilgisayar dikey konumunda iken güç kaynağının fanı çalışmaya başladığı anda duyuluyor iken bilgisayarı yan yatırınca bu ses komple düzeliyor.

Ryzen R3 2300X.
RX570 4 GB ITX mini.
8 GB RAM 3200 MHz.
240 GB SSD.
Dark Force Series 500W 80+ güç kaynağı model: DKPS500C1.

Yardımcı olmanızı temenni eder ve çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sesi iyice dinleyin tamamen PSU'dan gelmiyorsa bilgisayardaki diğer bileşenlerin fanları kablo, plaka gibi cisimlere temas ediyor olabilir. Eğer ses bahsettiğiniz gibi PSU'dan geliyor ve cızırtı şeklinde geliyorsa muhtemelen Coil Whine'dır. Bilgisayarın performansına veya işleyişine zarar vermez sadece ses çıkartır. İade edebilirsiniz veya değişim talep edebilirsiniz veya kullanmaya devam da edebilirsiniz ama ben olsam değişim talep eder veya iade ederdim. İyi Sosyaller.
 
Aldığınız PSU markasını ilk defa duyuyorum. Ve araştırmama göre kalitesiz bir PSU en yakın zamanda değiştirin o güç kaynağını.
 
Fanına kablo değiyordur ya da fanı gevşek olduğu için bir yere değiyordur. En kötüsü kondansatör patlamak üzeredir. Dizüstü kullanıyorum ben. Bir ara adaptörden cızırtı sesi gelmişti. Umursamamıştım. Kondansatörü patlamıştı ve çöp olmuştu.
 
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.
ben güç kaynağını yarım saat öncesine nazaran temizledim.
FANINDA dokundum ve herhangi bir temassızlık,kabloya değme vs. görmedim.
PSU nun çöp olmasından korkuyorum.
Garantisi var istanbul teknobiyotikte fakat gönderip gelmesi 1 ayı bulur dediler.Ne yapacagım bilmiyorum.En yakın bir yere götürüp tamire versem parça çalınacak diye korkuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı