PSU'dan cızırtı sesi geliyor

Brkole

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yeni aldığım bilgisayarda (masaüstü) cızırtı sesi duymaya başladım. Kullanırken fazla gelmiyor ama kasaya yaklaştığımda cızırtı duyuyorum. PC boşta iken bile geliyor, kesilme durumu falan yok. Biraz kurcalayıp sesin PSU'dan geldiğini anladım.

PC'yi kapayıp fişi takılı bıraktım ve yine gelmeye devam ediyor. PSU'nun tuşunu da kapattım, yine gelmeye devam etti. En son güç kablosunun fişini çektim ve kesildi. Kabloda herhangi bir şey yok gibi gözüküyor, yerine iyice tekrar oturttum ama yine kesilmedi. Temassızlık falan yok. Sizce sorun ne olabilir? PSU modeli Maxpower III 600W 80+ Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı yapıdaysa olur.
Tamam teşekkürler. İlk önce uzatma kablosunu değiştirmeyi deneyeceğim. Çünkü uzatma kablosuna takılı olan modem ve monitörede yaklaşınca ufak cızırtı duyuyorum. Laptop şarj aleti ve normal şarj aleti takıncada var bu durum.

PC kapalıyken gelmez. PC kapalıyken PSU'da ses yapacak tek şey güç kablosudur. Kötü temas vardır ve ark yapar. Kabloyu değiştirmeyi deneyin.
Hocam kimileri fişteyken akım girişi olduğu için coil whine sesi gelir diyor. Coil whine seslerine baktığımda ise sesin aynı olduğunu farkettim. PSU modeline baktığımda ise 2-3 tane daha aynı sorundan konu açılmış. Coil whine olabilirmi?

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla PSU ve ekran kartında cool whine PC tam yükte iken olur. Konuya baktınız mı?

Hocam valla o sesi sol kulağımla duyamıyorum sağ ile duyuyorum aşırı garip sanırım sistemde değil bende sorun var, ve psuların hafif bir titreşim ve frekans ile çalıştığını öğrendim sanırım dert edilecek bi sorun değil gibi, içim rahat etsin diye kabloyu değiştiricem şimdilik.

Geri
Yukarı