PSU'dan gelen ses

Şulakka

Centipat
Bilgisayarı kullanırken (boştayken ya da oyundayken, fark etmiyor.) PSU'dan bir vızıltı sesi geliyor. Sanki fan çok ucundan bir kabloya sürtünüyor gibi. Birkaç defa vurunca, kasanın bazı yerlerine bastırınca ya da kasayı kaldırınca düzeliyor. Belirli bir sorunsa bakmakla uğraşmamak için yazıyorum. Biraz sakarım ve kabloyu düzelteyim derken daha kötü şeylere yol açabilirim. Sorunun sebebini bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı kullanırken (boştayken ya da oyundayken, fark etmiyor.) PSU'dan bir vızıltı sesi geliyor. Sanki fan çok ucundan bir kabloya sürtünüyor gibi. Birkaç defa vurunca, kasanın bazı yerlerine bastırınca ya da kasayı kaldırınca düzeliyor. Belirli bir sorunsa bakmakla uğraşmamak için yazıyorum. Biraz sakarım ve kabloyu düzelteyim derken daha kötü şeylere yol açabilirim. Sorunun sebebini bilen var mı?
Büyük ihtimalle Coil Whine'dır. Büyük ihtimalle siz kasaya vurunca değil, vurmak niyetiyle dokununca toprakladığınızdan düzeliyor. Sizi rahatsız eden ses dışında bir sıkıntı çıkarmaz.

Coil Whine sıkıntı yok. Aynı sorun bende hem PSU'da hemde ekran kartımda var. Sesten başka bir zararı yok. Kulaklık takmazsanız bir süre sonra beyninize işlemeye başlıyor heryerde duymaya başlıyorsunuz.

Evet, biraz araştırdıktan ve farklı coil whine sesleri dinledikten sonra (arada bir de fanı çubuk sokup çevirdim, belki bir şeye sürtünüyordur diye.) bendeki ses ile videolardaki seslerin çok benzer olduğunu gördüm. Bu PSU'dan aldığım ikinci hata. İlkinde patlamıştı. İyi yanından bakacak olursak çıkan ses lambamdan çıkan sese çok benziyor. Yani buna alışabilirim. Yardımlarınız için teşekkürler. Bir de, son olarak şunu söylemek istiyorum Rampage PSU almayın. Tekrardan teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı