PTT adres değişikliği sonradan yapılabilir mi?

Vagabond7

Centipat
Katılım
5 Ağustos 2022
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 1 hafta önce AliExpress'ten 7Hz salnotes Zero satın aldım. Ve ilk kez kayıt olduğum için adresimi kaydettim. Fakat adresi yazarken mahalle sokak vs. yazmamı istemedi ben de adrese sadece il ilçe apartman kat ve daireyi yazdım. Ürün PTT ile geliyor ve benim adresimi değiltirmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim?
 
Sıkıntı olabilir, genelde PTT Çin'den takipsiz gelen kargolar için arayıp kapı ziline bile basmaz, kapı önüne atıp gider, birçok farklı kişinin kargosunu benim kapıma bırakıp gidiyorlardı 2 sene önce, ben iyi niyetli olduğum için kargo üzerindeki numarada sahibine ulaşıyordum ürününü yanlış adrese bıraktılar diye:)
 
Arkadaşlar ürün gelmedi iade oldu. Sanırım adres eksik diye oldu. Boşu boşuna giden vergiye üzülüyorum şu an. 10 saniyelik hata 220 liraya mal oldu. Siz siz olun adresi tam yazın. İade gelince tekrar satın alacağım fakat adresi bu sefer doğru yazacağıma emin olacağım.
 
Vergiyi isteyebiliyor muyum?

O vergi T.C.'ye gittimi hocam onu sorun, size teslim edilmeyen malzeme için devletin vergi alması gibi yükümlülüğü yok, eğer alixpress e geri ödeme yapıldıysa size geri gönderir, eğer alixpress size vergi bizden T.C. tarafından alındı söyler ise gümrük ile görüşün paranızı geri alın, devletin 1 TL'si sizde kalsa onu almak için 1000TL harcar yine de alır, sizde paranızı bırakmayın
 
O vergi T.C.'ye gittimi hocam onu sorun, size teslim edilmeyen malzeme için devletin vergi alması gibi yükümlülüğü yok, eğer alixpress e geri ödeme yapıldıysa size geri gönderir, eğer alixpress size vergi bizden T.C. Tarafından alındı söyler ise gümrük ile görüşün paranızı geri alın, devletin 1 TL'si sizde kalsa onu almak için 1000TL harcar yine de alır, sizde paranızı bırakmayın.

Peki bunu nasıl yapacağım yani aliexpresse T.C.'ye gidip gitmediğini nereden soracağım? Canlı destek falan mı yoksa mail adreslerinden mi?
 

Geri
Yukarı