Puanı yüksek bir kuruma yatay geçiş yapmak

KevlarMC

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2020
Mesajlar
525
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar sevgili forumlular, 2020'de Çankaya üniversitesi, Endüstri mühendisliği bölümüne %50 burslu olarak girdim. Ancak gerek okulun konumu gerek de ücretler konusuyla durum hem beni hem ailemi zorluyor. Gerekli ortalamayı yaparsam Hacettepe endüstriye geçmem imkansız mıdır?
 
Ben bu sene 3. sınıfa taban puanı benim puanımdan 27 puan yüksek bir üniversiteye yatay geçiş yaptım 2. asilden yerleştim. Ganonun bayağı etkisi oluyor yüksekse eğer(benim 3.33'tü) 40-50 puana kadar etki edebilir ve o üniversitenin popülerliğine göre de değişebilir. Başka üniversitede puanımdan 7 puan yüksekti ama 2. yedeklerdeydim.
 
En fazla puan farkı ne kadar olursa bir ihtimal mümkün olabilir sizce? :(

50'yi geçmez. Listeleri inceledim puanı düşül olduğu halde 25-30 puan altında olduğu halde gano sayesinde diğer kişiyi geçenler vardı ama 100 puan falan çok çok düşük bir ihtimal. Anca senin gano 4 olacak diğer başvuranların en iyi 3.2-3.3 falan olacak belki ama çok zor. Yine de başvurmak parayla değil sonuçta bu sene başvurular internetten oldu ve çoğu okul aynı belgeleri istiyor. Belgeleri çıkarıp 3 4 okula birden başvurabilirsin denemesi bedava.
 
En fazla puan farkı ne kadar olursa bir ihtimal mümkün olabilir sizce? :(
Normalde 20-30. Senin puan çevrende 50 derim. Ama hiç belli olmaz.
Ankara'daki devlet okullarına baktığımda en düşük 436 puanla Yıldırım Beyazıt var, hiçbirine ihtimal vermiyorum ben.
 
Bir de derslerin uyuşmaması var benim 13 tane alttan dersim çıktı Allah'tan bu sene 4 tanesinden muaftım da 9 tane fazladan ders almam gerekecek. Dilekçe de verdim 3 tane daha gitti. Onlara dikkat etmen lazım dersler çok daha farklıysa saymayabilirler. Sonra okuduğun 1 sene boşa gider. Normalde yatay geçiş yaparken transkript verdiğin için dersler otomatik sayılıyormuş ama 3 dersi saymamışlar öğrenci işlerine sorduğumda zaten sayılmış olmaz molmaz dediler ama ben ısrar edip fakülteye dilekçe yazdım bir daha incelenmiş onlara da dikkat et.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı