PUBG görüntü yırtılması sorunu

kingfish

Decapat
Merhaba arkadaşlar ben Monster abra a5 v13.3 laptopa sahibim. 1050 Ti Nvidia ekran kartı mevcut i5 8300H işlemcili. PUBG oyunun da VSYNC kapalı iken sağa sola dönüşlerde ekranda ufak çaplı yırtılmalar ve donma meydana geliyor. Fakat VSYNC açtığımda FPS 60 sabitlenip oyundaki yırtılmalar ve donmalar düzeliyor bu sefer de input lag sorunu başlıyor. Forumda bu konu hakkında Fast VSYNC açın denmiş araştırmamı da yaptım fakat Nvidia denetim masam güncel olmasına rağmen Hızlı seçeneği çıkmıyor. Yardım ve önerilerinizi bekler iyi forumlar dilerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ye yüklü olması gerekiyor, sistemde SSD olması bir şey ifade etmez. Sabahtan beri grafikleri yükseltmenizi söylüyorum, başka çözüm yolu yok.
i5 7300 islemcim var ayar yukselttıgım zaman sanırım ıslemcım yetersız kalıyor gene takılma sorunları yasıyorum. Benım size bır sorum var 40 50 fpslerde oyunun takılması normal mı ani mouse haraketlerınde vs
Optimus bir dizüstü kullandığın için ''hızlı'' seçeneği bulunmuyor. İntel'in devre dışı kalması lazım. Bu manuel olarak yapabileceğin bir şey değil. Program üzerinden bunun desteği varsa yapabilirsin. O destek de genelde Tulpar modellerinde oluyor.

Monster kullanan arkadaşların, Monster Kontrol Center programı üzerinde GPU için Hybrit/Ayrık seçenekleri bulunuyorsa ''Ayrık'' seçtikleri takdirde Fast-SYNC kullanabilirler.
Sanırım tulpar ve abra serısının Monster Kontrol Center programları farklı benım bılgısayarımda ki MKC de sadece fan hızı ayarı yapılabılıyor o secenekler mevcut degıl

40 FPS rekabetçi oyunlar için düşük kalıyor. O FPS'te ani hareketlere hızlı karşılık bulamamak normal. Ayar yükselttikçe işlemciden ziyade ekran kartına biner yük. Doku gibi ayarlarda hafif değişiklikler yaparak dene.

y
40 FPS rekabetçi oyunlar için düşük kalıyor. O FPS'te ani hareketlere hızlı karşılık bulamamak normal. Ayar yükselttikçe işlemciden ziyade ekran kartına biner yük. Doku gibi ayarlarda hafif değişiklikler yaparak dene.
Tamamdır teşekkür ederim. Kenar yumuşatma ve Doku yüksek diğer ayarlar çok düşük kullanıyorum

Optimus bir dizüstü kullandığın için ''hızlı'' seçeneği bulunmuyor. İntel'in devre dışı kalması lazım. Bu manuel olarak yapabileceğin bir şey değil. Program üzerinden bunun desteği varsa yapabilirsin. O destek de genelde Tulpar modellerinde oluyor.

Monster kullanan arkadaşların, Monster Kontrol Center programı üzerinde GPU için Hybrit/Ayrık seçenekleri bulunuyorsa ''Ayrık'' seçtikleri takdirde Fast-SYNC kullanabilirler.
bu ayarı yapmamın bilgisayara veya ekran kartına herhangi bir zararı olur mu?Yani zorlama yada ömrünü kısaltma gibi ?

Yırtılmalar bundan kaynaklı. Saniyede görüntülenen kare sayısı, monitörün görüntüleme frekansından fazla olduğu zaman yırtılmalar oluşur. Grafikleri arttırıp FPS'inizi 60 ve altına düşürmenizi öneririm. 60 FPS'den fazlası, kullandığınız monitörde gereksiz olur.
Ben bu görüşünüze katılmıyorum bende de 60 Hz monitör var ancak 120 FPS ile 60 FPS arasında akıcılık bakımından çok fark var. Bu olay CS:GO içinde geçerli 300 FPS bir rekabetçi ile sabit 60 FPS bir rekabetçi maçım aynı olmuyor.

Ben bu görüşünüze katılmıyorum bende de 60 Hz monitör var ancak 120 FPS ile 60 FPS arasında akıcılık bakımından çok fark var. Bu olay CS:GO içinde geçerli 300 FPS bir rekabetçi ile sabit 60 FPS bir rekabetçi maçım aynı olmuyor.
Akıcılık farklı bir şey, gözünüzün anlam verebildiği kare sayısı farklı bir şey, monitörün desteklediği kare sayısı farklı bir şey. Araştırmadan konuşmayın. Siz CS:GO'da 300 FPS alırken yırtılmalar yaşıyorsunuz, çok hızlı olduğu için fark edemiyorsunuz. Bizim konumuz akıcılık değil monitördeki yırtılmalar. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı