PUBG için Ryzen mi, Intel mi?

1997.askerov

Decapat
Merhaba, PUBG oynamak icin Ryzen iyi mi yoksa Intel mi? Oyuncu falan değilim oylece PUBG oynayacağım. Sizce hangisi?

Çözüm
Çoklu CPU kullanımı gereksinimleri günden güne arttığından ötürü, Ryzen öneririm. Oyuncu değilseniz, ileriye dönük tercih sizin için daha iyi olacaktır.
Hem yayın yapıp hem PUBG oynayacağım dersen Ryzen al. Sadece PUBG dersen İ7 8700 al derim. 6C/12T gayet iyi. Yayında da üzmeyecektir. İ7 7700'nın bile PUBG (tek çekirdek) performansı Ryzen 7 2700X'den yüksek diye biliyorum. Yalnız İ7 7700 şu an alınmaz.

Yalnız karşılaştırdığınız işlemciler arasında 1500 lira gibi bir fark var+ soğutucuyuda katarsak iyice artar bu fark. Ondan insanları yanıltmanın bir alemi yok. 2.nesil bir ryzen çok rahat 144hz 144fps alımını karşılayacaktır. Ama 1.nesil için aynı şeyi söyleyemem. 1.nesil için 1080ti fazla güçlü bir kart. Keşke bunun bilincinde olsaymış arkadaşınız. 1500 liralık işlemciye 4000-5000 liralık kart takmak

Bu olay biraz bütçenize dayanıyor. Bütçe sınırı yoksa zaten i9 9900k en iyisi. Bütçe yüksek ise i7 8700k veya r7 2700x ortalama ise r5 2600 veya i5 8400 ama bütçe belirtmeniz lazım. Ama şunu diyebilirim intel ile alacağınız fps daha yüksek olacaktır. 3. Nesil ryzenlerde beklenebilir.

Tek çekirdek performansı için İntel yerini hala koruyor. Bu sebeple alınabilir.
Ancak söylenenlere göre bu sene karşımıza çıkacak yeni Ryzen işlemcilerin oyun performansı çok iyi olacağı söyleniyor.

Önümüzdeki senelerde çoklu çekirdek performansı ile çalışan oyunların artacağını düşürsek Ryzen almak daha mantıklı gelebilir.
Ben İntel bir sistem toplayacak biriyken son dakika da kararımı değiştirip bekledim. Ryzen başarısını ispatladıktan sonra gidip sistemi mi topladım güzel bir indirim yakalayıp.
Hiçte pişman değilim açıkçası. OC yapmadığım halde beni tatmin eden performansı var şu an için.
Ryzen alacak kişiler R5 ve R7 modellerine bakmalı oyun için benim fikrimce.

Fiyat ile ilgili bir soru olmadığı için salt performans açısından fikrimi söylemiştim. Geçen ay sistem upgrade için iki seçenek çıktı karşıma: B450 anakart+ ryzen 2600x işlemci ya da B360 anakart+ i5 9600k.
intel sistem İle aralarında kampanyasına göre 200-500 tl arası fark var. Pubg, Bf1, Bf5 te fps olarak 2700x i geçiyor intel sistem. Ürünleri sectiğin oyunlardaki fps değerlerine göre birbirlerinin karşısına oturt, sonra fiyata bakarsan ezberin bozulur pratik sonucu görürsün. Firmaların birbirlerine rakip gözüne kestirdiği segmentlerle algı oyunu yapabilirler
amd fx8320, 16 gb ram, 8 gb rx480 li sistemimi intel 9600k, 16 gb ram ve b360 anakarta terfi ettim. Bu arada corsair ssd kullanıyordum. Upgrade sonrası ssd okuma yazma değerleri fabrika verilerine ulaştı, Bf1, Bf5, Pubgde ekran kartı yüzde yüz yükteçalışabiliyor artık. Msi afterburner ile izledim tabiki bu durumu. Nedense amd sistemlerde oyunlar işlemciyi tam kullanamıyor ve bu yüzden potansiyelini kullanamıyorlar. Ama kullanıcı olarak bu benim sorunum değil sonuç odaklı karar daha önemli benim için. Eski amd sistemde bu yanılgı pahalıya patladı da.

Son düzenleme:
Acelen yok ise 3.nesil ryzen leri bekle derim, intel şu an az bir fps farkıyla önde tabi bu oyununa görede değişebiliyor değermi bana göre değmez amd f/p ürünüdür tabiki yinede tercih meselesi.

Halen daha aynı hatayı yapıyorsunuz. Zateb i5 9600k ya b serisi seçmek mantıklı olmamış. Fx serisi zaten komple fiyaskoydu ve siz onunla son nesil daha çıkalı 1 ay oldu olmadı işlemci ile kıyaslıyorsunuz. Daha amd onun karşısına rakip çıkarmadı. Dediğiniz işlemci kullanımı sorunu nedense benim r5 1600 ümde yok. Ondan kıyaslarken neleri kıyasladığımıza dikkat edip marka algısı yaratmayalım. Ucuz fiyata en iyisi neyse o tavsiye edilir. He illa i5 9600k ya rakip isterseniz r5 2600x olur ama fps konusunda geri kalır yine de yerini doldurabilir.

Asus b360 serisi anakartlarda işlemcinin tek çekirdekle çıktığı frekansa tüm çekirdekleri çıkaran bir ayar mevcut. tüm çekirdekleri 4.6 ghz e çıkarabiliyorsun. Bu yüzden k serisi işlemci'ye z serisi anakart almaya gerek görmedim. Param da cebimde kaldı. Birkaç fps artışı için mimarinin sınırını zorlamaya gerek yok

1080 P oyunculuksa İNTEL
2K ve Üzeri Oyunculuksa Ryzen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…