Fiyat ile ilgili bir soru olmadığı için salt performans açısından fikrimi söylemiştim. Geçen ay sistem upgrade için iki seçenek çıktı karşıma: B450 anakart+ ryzen 2600x işlemci ya da B360 anakart+ i5 9600k.
intel sistem İle aralarında kampanyasına göre 200-500 tl arası fark var. Pubg, Bf1, Bf5 te fps olarak 2700x i geçiyor intel sistem. Ürünleri sectiğin oyunlardaki fps değerlerine göre birbirlerinin karşısına oturt, sonra fiyata bakarsan ezberin bozulur pratik sonucu görürsün. Firmaların birbirlerine rakip gözüne kestirdiği segmentlerle algı oyunu yapabilirler
amd fx8320, 16 gb ram, 8 gb rx480 li sistemimi intel 9600k, 16 gb ram ve b360 anakarta terfi ettim. Bu arada corsair ssd kullanıyordum. Upgrade sonrası ssd okuma yazma değerleri fabrika verilerine ulaştı, Bf1, Bf5, Pubgde ekran kartı yüzde yüz yükteçalışabiliyor artık. Msi afterburner ile izledim tabiki bu durumu. Nedense amd sistemlerde oyunlar işlemciyi tam kullanamıyor ve bu yüzden potansiyelini kullanamıyorlar. Ama kullanıcı olarak bu benim sorunum değil sonuç odaklı karar daha önemli benim için. Eski amd sistemde bu yanılgı pahalıya patladı da.