Herkese merhabalar. Bundan birkaç gün önce PUBG için bir sistem tavsiyesi istemiştim.
@AYSİO arkadaşımız çok güzel bir sistem önermiş. 4000 TL değerindeki sisteme
buradan ulaşabilirsiniz. Konuyu açtıktan sonra internette dolaşırken GT 1030 GPU'su keşfettim. Fiyatının uygun olmasına karşılık yanında iyi RAM ve işlemci ile gayet iyi performans verdiğini gördüm. Bütçemin de zaten en fazla 3000 TL civarında olmasını istiyordum. Bu yüzden bu karta çabucak ısındım. Fakat toplarken işlemci ve RAM seçiminde kararsız kaldım. Sizlerden bunlar hakkında tavsiye bekliyorum. İkilemde kaldığım ve karar veremediğim seçenekler:
1- Intel i3 işlemci mi, yoksa Ryzen 3 işlemcimi ve hangi modelleri?
2- i3 veya R3 işlemciler yetersiz gelir mi? i5 ve R5 modelleri seçilirse nasıl bir performans değişikliği olur? Hangi modelleri seçmeliyiz?
3- 8 GB DDR4 bellek mi, yoksa 16 GB DDR4 soğutmalı bellekler mi?
4- Anakart olarak B350 M modelini düşünüyorum. Bunlara uygun olarak hangi kasa ve PSU önerirsiniz? (PSU'nun kasanın içinde hazır geldiği kasalardan olursa memnun olurum.) (Kırmızı renkte ve yan tarafta şeffaf kapak olmasını istiyorum.)
5- Ayrıca bunların yanında maliyeti düşük fakat performanslı 120 GB SSD ve 1TB civarında HDD önerir misiniz?
Bu konuda bilgisi olan kardeşlerim yardım ederseniz çok memnun olurum. Şİmdiden teşekkürler.
NOT: Fiyat 3000 - 3500 TL civarında olursa iyi olur.
NOT: Sİstemde genellikle PUBG, CS-GO, LoL, BF1, ETS 2 gibi oyunlar oynayacağım. Ekran kartı sorun çıkarmazsa video da çekebilirim.